Van der Poel sluit zijn World Cupseizoen XCO af met zege

Van der Poel sluit zijn World Cupseizoen XCO af met zege

Na de Short Track op vrijdag heeft Mathieu van der Poel ook de World Cup XCO op zondag gewonnen in het Zwitserse Lenzerheide. Daarmee sluit de Corendon-Circuskopman zijn seizoen af in die World Cup met 3 overwinningen.

5 keer kwam Mathieu aan de start in de Short Track en telkens won hij (lees ook hier). In de World Cup XCO sluit de Corendon-Circuskopman zijn seizoen af met 3 zeges (Nove Mesto, Val di Sole en Lenzerheide).

In Lenzerheide reed Van der Poel heel lang in het gezelschap van wereldkampioen Nino Schurter, meermaals winnaar op het parcours. Maar op ongeveer een kwartier van het einde trok de Europese kampioen stevig door en soleerde naar de overwinning.

Top 5 in Lenzerheide

1. Mathieu van der Poel (Ned)
2. Nino Schurter (Zwi)
3. Mathias Flückiger (Zwi)
4. Victor Koretzky (Fra)
5. Gerhard Kerscbaumer (Ita)

Mathieu van der Poel stond voor een moeilijke taak met een tegenstander als Nino Schurter, die voor een thuispubliek extra gemotiveerd aan de start komt. "Ik was gemotiveerd om te winnen. Ik weet dat het een parcours is dat ik aankan. Ik ben heel blij om hier te winnen. Ik ben blij dat ik eindelijk kan duelleren met Nino. Ik heb er bijna drie jaar over gedaan om op zijn niveau te komen. Het betekent veel voor mij dat ik hem nu kan kloppen.", aldus Mathieu van der Poel, die tevreden terugblikt op zijn MTB-seizoen met 3 WC XCO-zeges en de Europese titel.


fotocredit en bron reactie Corendon-Circus




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!