Van der Poel toonde zich alweer de snelste in Short Track

Van der Poel toonde zich alweer de snelste in Short Track

Mathieu van der Poel heeft ook de Short Track in Lenzerheide gewonnen. Schurter was in het eigen Zwitserland een taaie klant maar de Corendon-Circuskopman had finaal de beste punch.

Mathieu van der Poel is dit mountainbikeseizoen telkens onklopbaar gebleken in de Short Track waar hij aan de start kwam (lees ook hier). "Ja, dat is iets wat ik heel goed kan. Zeker tegenover de mountainbikers die het meer van een langere inspanning moeten hebben. Maar je merkt wel dat dit jaar het niveau al veel hoger is dan vorig jaar. Ja, extreem lastig.", reageerde Van der Poel na afloop.

De Corendon-Circus reed in Zwitserland tot in de slotronde in het gezelschap van Schurter en Avancini. "Ik denk wel dat ik het onder controle had maar dat wil niet zeggen dat je niet afziet natuurlijk. Ik vond dat Nino heel sterk was. Normaal is hij in de Short Track niet zo aanwezig en vandaag heeft hij denk ik eens een andere tactiek geprobeerd. Dat maakt het wel een heel lastige wedstrijd. Maar die laatste punch heb dan ik wel echt in huis en dat is dan bij hem misschien iets minder."

Nino Schurter startte in het eigen Zwitserland blijkbaar extra gemotiveerd." Ja, dat denk ik ook wel. Hij zal er zondag ook sowieso staan. Hij is hier altijd al wel sterk. Ik weet niet hoeveel keer hij hier al gewonnen heeft. Hij zal hier nog niet al te vaak geklopt zijn.", benadrukt Mathieu.

Van der Poel is nog niet al te veel te zien geweest in zijn gewone Corendon-Circus outfit. Misschien geen fan er van? "Jawel, ik vind het mooi. Ik heb er nog niet zo heel vaak in gereden sinds die ons sponsoren. Dat is meestal een goed teken.", klinkt het met de glimlach. Want de reden is uiteraard omdat het multitalent telkens in 'titeltruien' van start kan.

Of Mathieu zondag in de World Cup XCO-wedstrijd vol voor winst gaat, ja, maar .... "Het is hier wel een beetje moeilijk … het is zo net op die grens van hoogte van net wel net niet. Dat kan wel een invloed hebben. Ik voelde me vandaag in de Short Track nog niet zo super, vandaar dat ik niet zoveel op kop gereden heb. Maar ik hoop zondag gewoon de benen van vorige week te hebben en dan moet ik wel met Nino meekunnen.", aldus Mathieu van der Poel.

Bij elite dames was Pauline Ferrand-Prévot, net als in de XCO in Val di Sole (lees hier), de snelste, voor Jolanda Neff. Jenny Rissveds werd derde.

Op zondag 11 augustus 2019 Cross Country XCO live op Redbull tv

11u20 elite dames
13u50 elite heren

fotocredit en bron: Corendon-Circus




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!