Mathieu van der Poel wint ook Short Track in Val di Sole

Mathieu van der Poel wint ook Short Track in Val di Sole

Mathieu van der Poel heeft in Val di Sole de zege gepakt in de Short Track. Daarmee staat de teller op vier dit MTB/XCO-seizoen in deze discipline voor de Corendon-Circuskopman

Mathieu van der Poel heeft in het Italiaanse Val di Sole de Short Track gewonnen na een spannend duel met de Braziliaanse kampioen Henrique Avancini. Hevige regenval voor aanvang van de mannenwedstrijd maakte het parcours modderig, slipperig en technisch. "Een beetje zoals een echt cyclocrossparcours", klonk het met een smile vanuit het kamp van Corendon-Circus.

Van der Poel en Avancini domineerden de wedstrijd van start tot finish. Op de laatste klim versnelde Mathieu en wist meteen 10 seconden te nemen, goed voor winst. Henrique Avancini werd tweede en Belgisch kampioen Jens Schuermans vervolledigde het podium. (fotocredit Corendon-Circus )

4 Short Trackzeges

Van der Poel won dit MTB/XCO-seizoen in de 4 wereldbekerwedstrijden waar hij startte de Short Track en staat na deze in Val di Sole 2de in de World Cup XCO.




Bij elite dames won Jolanda Neff (Zwi). Sina Frei (Zwi) finishte als tweede en Pauline Ferrand-Prévot (Fra) werd derde. Op vier McConnell (Aus) en op vijf een dame die we ook kennen uit het veldrijden, Eva Lechner (Ita). (fotocredit Val di Sole Bike Land)



Zondag 4 augustus staat de World Cup XCO op het programma




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!