Thymen Arensman wordt ingelijfd door Team Sunweb

Thymen Arensman wordt ingelijfd door Team Sunweb

De winnaar van de Koppenbergcross bij de beloften vorig veldritseizoen , Thymen Arensman, krijgt een contract bij Team Sunweb. De jonge Nederlandse belofte kijkt uit naar de zomer van 2020 om bij zijn nieuwe ploeg te proeven van de wedstrijden op WorldTour-niveau.

Thymen Arensman zal vanaf de zomer van 2020 uitkomen als belofte voor Team Sunweb. De 19-jarige winnaar van de Koppenbergcross bij de beloften van het voorbije veldritseizoen (lees hier) krijgt een contract tot eind 2022. Coach Marc Reef van Team Sunweb zag zijn talent al bij de juniores, zowel op de weg als in het veldrijden. "Het voorbije jaar trok hij die kwaliteiten door als eerstejaarsbelofte.", klinkt het. "Hij werd 3de in Parijs-Roubaix (voor beloften) en wat later in het seizoen klom hij met de beste van zijn leeftijdsgenoten mee in de Tour de l'Avenir, met een tweede plaats in het algemeen klassement.". Er wordt gedacht op lange termijn. "In het begin krijgt hij een gecombineerd programma weg en veld, met als doel stap voor stap te groeien en een sterker renner te worden.", aldus coach Reed.

"De keuze om Team Sunweb te vervoegen was voor mij redelijk snel en makkelijk gemaakt.", laat Arensman optekenen. "We delen dezelfde visie. Tijdens de gesprekken was er duidelijk een klik. Ook hoe Team Sunweb mijn toekomst ziet, staat mij enorm aan ; ik krijg de vrijheid om mijn universitaire studies tot een goed einde te brengen en mag in de winter ook nog cyclocrossen. Ik wil de komende jaren verder opbouwen en mezelf ontdekken als renner. In zowel het rondewerk als een wedstrijd op kasseien sta ik mijn mannetje bij de beloften. WorldTour is natuurlijk nog anders maar het is mijn doel om te ontdekken wat ik daar kan en mezelf als persoon en renner verder te ontwikkelen bij Team Sunweb.", aldus Thymen Arensman.

fotocredits Veldritkrant / bron: Team Sunweb




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!