Isolteam - nieuws
AGB 24/24

Arensman was de sterkste bij de beloften in de Koppenbergcross

Arensman was de sterkste bij de beloften in de Koppenbergcross

Nederlander Thymen Arensman heeft de beloftenwedstrijd van de Koppenbergcross op zijn naam weten te schrijven. Eddy Finé (Fra) en Ben Turner (GBr) zorgden mee voor het internationaal podium van de eerste manche van de DVV Verzekeringen Trofee.

Thymen Arensman, die ook een sterk wegseizoen reed, zette al vrij vlug de toon in de eerste manche van de DVV Verzekeringen Trofee. Enkel Eddy Finé (Fra) kon op korte afstand volgen en sloot op een drietal ronden van het einde aan bij de koploper. Maar het bijbenen had uiteraard krachten gekost en toen Arensman in de slotronde zijn versnelling plaatste, was de Fransman er aan voor de moeite. De Nedelander soleerde naar een welverdiende zege en Finé kon zijn tweede stek consolideren. De Brit Ben Turner mocht als derde mee op het internationaal gekleurde podium boven op de Koppenberg.
"Het was een felbevochten overwinning", vertelde Arensman achteraf. "Toen ik Finé zag naderen, heb ik ervoor gekozen om bergop mijn eigen tempo te rijden en in de afdalingen te recupereren. Zo kon ik mezelf wat sparen, terwijl Finé in het rood moest gaan. Een versnelling in de slotronde was dan voldoende om een gaatje te slaan. Zo'n monument winnen, dat is gewoon fantastisch."

Omschakeling naar het veld

"Na het wegseizoen had ik het nog even moeilijk met de omschakeling naar het veld, maar het parcours van de Koppenberg ligt me met die hoogtemeters veel beter dan wedstrijden waarin je veel moet draaien of keren. Hopelijk kan ik toch nog een paar jaar de combinatie van weg en veld doortrekken.", aldus de talentvolle Nederlandse renner.

Foto's©TFoto-Wouter Toelen / Tekst Bart D / Bron reactie: DVV Trofee


Vind alle uitslagen via onze kalenderpagina 

© Cycling.be TV - Youtube
Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

november 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30