Revalidatie-met hopelijk spoedig herstel-ingezet voor Van Aert

Revalidatie-met hopelijk spoedig herstel-ingezet voor Van Aert

Wout van Aert postte op zijn instagram-account beelden van de eerste stapjes in zijn revalidatieproces. "The first babysteps of my rehab", klinkt het.

Woensdag laatstleden onderging Wout van Aert een tweede operatie na zijn zware val in de individuele tijdrit van de Tour de France*. Intussen postte hij een filmpje op zijn instagram-account van de eerste oefening in functie van het -hopelijk spoedig- herstel . Vind 't hier

"Eerste bewegingen na een week in het ziekenhuis liggen" en "Ik hoop dat mijn 'horizontaal leven' zal gaan eindigen", noteerde Wout er nog bij. Tot nader bericht uit het kamp van de drievoudige wereldkampioen veldrijden gaat Veldritkrant er van uit dat de eerder genoemde 2 maanden de nodige termijn is voor herstel ...


Het toestel in beeld 'Artromot' is een apparaat voor CPM - Continue Passieve Mobilisatie.
CPM heeft als bedoeling schade door immobilisatie te vermijden en een snellere genezing te bekomen na orthopedische chirurgie. Het gewricht wordt constant en passief bewogen met behulp van een gemotoriseerd apparaat, met afstandbediening (zie bakje met schermpje)

Update/aanvullende info van Wout: Val grotere impact gehad dan aanvankelijk gedacht

"Ik ben vorige week geopereerd in Pau en daar vier dagen in het ziekenhuis gebleven. Toen ging alles best goed. Ik kon met krukken lopen en de arts zei dat ik wat tijd nodig had om te herstellen. Daarna ben ik overgebracht naar een ander ziekenhuis en daar ben ik opnieuw onderzocht. Daaruit bleek dat de eerste operatie niet voldoende was om optimaal herstel te garanderen. Daarom moest ik woensdagochtend een tweede operatie ondergaan. De dag na de operatie had ik veel pijn, maar gisteren ging het wat beter. Ik lig nu nog in bed zonder dat ik iets kan. Ik doe een paar kleine oefeningen om de beweging erin te houden.”, liet Wout van Aert optekenen voor Jumbo-Visma.

“Thuis staat er een ziekenhuisbed klaar, maar het heeft geen zin om daarheen te gaan als ik het bed niet uit kan. De val heeft een grotere impact gehad dan aanvankelijk gedacht.”

Van Aert vult zijn tijd door op televisie naar de koers te kijken. “Het doet pijn dat ik de Tour op deze manier heb moeten verlaten. Voor het team is het ook een grote teleurstelling. Ik had misschien wel de vorm van m’n leven te pakken. Ik had tijdens de tijdrit misschien niet de benen die ik had gewild, maar de dagen ervoor was ik erg goed. Als ik zie hoe de ploeg nu presteert, had ik graag een steentje willen bijdragen. Het is heel mooi om het te zien en te volgen, maar ook pijnlijk.”

“Ik wil dokter Toon Claes bedanken voor zijn deskundige hulp en het uitvoeren van de tweede hersteloperatie. Die operatie was erg belangrijk voor het vervolg van mijn carrière. Ook mijn familie en mijn vrouw Sarah ben ik erg dankbaar voor hun steun"

*Lees: Einde van de Tour voor Wout van Aert na zware val klik
Kijk en luister: Wout van Aert geeft uitleg daags na zijn val klik


Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

september 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!