Patrick Lefevere kritisch richting tourorganisatie na val Van Aert

Patrick Lefevere kritisch richting tourorganisatie na val Van Aert

"Dit mocht echt nooit gebeurd zijn. Van Aert valt door het spandoek en niet door de nadar." laat Patrick Lefevere optekenen in het Nieuwsblad. "Ik hoop dat de Tour de France ook eens haar verantwoordelijkheid neemt."

Het team Deceuninck - Quick-Step mag dan wel een zoveelste succesverhaal aan het schrijven zijn, deze keer in de Tour met Julian Alaphilippe, steeds blijft Patrick Lefevere met een kritisch oog alles gade slaan.

Spandoekenbeleid herzien

Zo sprak de ploegmanager zich uit over de valpartij van Wout van Aert:

"Dit mocht echt nooit gebeurd zijn. Van Aert valt door het spandoek en niet door de nadar. Een smerige valpartij. Ik hoop dat de Tour de France ook eens haar verantwoordelijkheid neemt. Het kan niet dat dat spandoek goed bevestigd was. Het zou niet mogen dat een renner daaraan hapert. Als je tegen een nadar rijdt, oké, dan is het de fout van de coureur. Maar dat doek kwam mee hé. Ik weet niet of met zijn remmen of met zijn pedalen is gebeurd, maar dat is niet oké. Misschien moet de organisatie het spandoekenbeleid herzien en ze niet hangen op zo'n gevaarlijke plaats, net waar de weg versmalt.", aldus Lefevere.

Al moet gezegd dat er toch melding wordt gemaakt dat de nadar de oorzaak is van het kwaad. De wonde van Van Aert zou veroorzaakt zijn door tegen de bovenste klem aan te rijden, schrijft hln (lees hier). Dat lijkt ons op zijn minst even belangrijk dat de nadars in een bocht dusdanig staan dat dit niet kan voorvallen. Luister ook hier naar het verhaal van Wout van Aert zelf.

foto© Sigfrid Eggers | Deceuninck - Quick-Step Cycling Team / bron reactie Lefevere: Nieuwsblad

Lees ook: Einde van de Tour voor Wout van Aert na zware val klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!