Van Aert wellicht in oktober terug van start in veldrit

Van Aert wellicht in oktober terug van start in veldrit

Wout van Aert zal wellicht in oktober terug aan de start staan van een cyclocross. In augustus neemt hij vakantie om dan in september terug op te bouwen richting zijn veldritseizoen 2019-2020.

Daags na zijn knappe zege in Albi (lees en kijk hier) stond Wout van Aert op de rustdag in de Tour oa Sporza te woord."Veldrijden is vaak het gespreksonderwerp in de koers. Het achtervolgt mij.", zegt Van Aert met een smile. Of ze nu allemaal willen crossen? "Ik heb al vaak gezegd -iedereen is welkom-, er is natuurlijk veel over te doen. Maar ik ben ook zeker dat het niet voor iedereen de ideale voorbereiding is."

Wout heeft al een idee wanneer zijn veldritseizoen zal starten. "Ik zal zeker niet bij de start van het seizoen inpikken. Ik ga mijn winterstop in de zomer houden. Augustus wordt een beetje vakantie voor mij. In september terug opbouwen om dan denk ik in oktober het crossseizoen te hervatten.", klinkt het. Van Aert zal dus niet deelnemen aan de wereldbekerwedstrijden in Amerika "In principe niet.", luidt het.

De drievoudige wereldkampioen veldrijden heeft naar eigen zeggen de kalender nog niet goed bekeken en weet dus niet goed wanneer welke klassementen beginnen. "Maar het idee is om meer af te stappen van het traditionele programma en meer de crossen te gaan doen die me goed liggen en echt te focussen op januari.", aldus Wout van Aert

Nu is het alvast uitkijken naar vrijdag 19 juli. Dan staat de individuele tijdrit in Pau op het programma in de Tour, 27,2 km. De Belgische kampioen tijdrijden behoort in elk geval tot de favorieten.

luister naar het volledig interview hier

fotocredit Veldritkrant / bron reactie: Sporza




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!