Mathieu van der Poel zijn keuze is al gemaakt

Mathieu van der Poel zijn keuze is al gemaakt

De keuze of hij het WK op de weg of het WK MTB rijdt, heeft Mathieu van der Poel zelf al gemaakt. Na het weekend, na de World Cup XCO in Nove Mesto, wordt deze bekendgemaakt. 

'Mathieu van der Poel races to win' geeft het filmpje (zie onder) van Shimano 'on XTR M9100' mee. Zo, dat is alvast geweten. Wat nog niet werd vrijgegeven, is of Van der Poel kiest voor het WK op de weg of het WK XCO (MTB). Beide is alvast geen optie. Mathieu heeft zelf de keuze al gemaakt: "Mijn beslissing staat al effe vast hoor. Ik was er vrij snel uit", vertelt hij aan het Nederlandse NU. Er werd echter met de ploeg beslist om het pas kenbaar te maken na het weekend, na de World Cup XCO in Nove Mesto.

Vader Adrie is er bovendien van overtuigd dat zijn zoon komend weekend in Tsjechië de nul van het bord zal kunnen vegen wat betreft wereldbekerzeges in het mountainbiken. "Ik denk dat die zondag binnen zal zijn", klinkt het overtuigd.

De rug

De overgang van het veldrijden naar de weg was alvast een groot succes en verteert het multitalent blijkbaar vlotter dan deze naar het mountainbiken. "Redelijk wat last van mijn rug de laatste tijd. Andere spieren ... zeker met dat vele bergop rijden. Er zijn zeker aanpassingen.", vertelt de Corendon-Circusrenner. Met de resultaten in de BeMC en vooral deze het voorbije weekend in de World Cup in Albstadt (zie hier) is hij ook in de MTB-discipline alvast goed gestart.

Kippenvelmoment

Beleef hier hoe Mathieu opnieuw kippenvel krijgt door de beelden van de Amstel Gold Race her te bekijken. Dat deed ook vader Van der Poel een keertje of tien. Niet omdat hij het niet geloofde "maar om te evalueren voor de ploeg wat er goed is gegaan, wat er fout is gegaan, wat er eventueel nog te verbeteren valt ...", zegt hij. Is er een verbeterpunt? "Ja, ik heb een bidon gemist, ...", aldus Adrie ....

foto©Veldritkrant






Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!