Isolteam Warm aanbevolen door Wout
AGB 24/24

Mathieu van der Poel zijn keuze is al gemaakt

Mathieu van der Poel zijn keuze is al gemaakt

De keuze of hij het WK op de weg of het WK MTB rijdt, heeft Mathieu van der Poel zelf al gemaakt. Na het weekend, na de World Cup XCO in Nove Mesto, wordt deze bekendgemaakt. 

'Mathieu van der Poel races to win' geeft het filmpje (zie onder) van Shimano 'on XTR M9100' mee. Zo, dat is alvast geweten. Wat nog niet werd vrijgegeven, is of Van der Poel kiest voor het WK op de weg of het WK XCO (MTB). Beide is alvast geen optie. Mathieu heeft zelf de keuze al gemaakt: "Mijn beslissing staat al effe vast hoor. Ik was er vrij snel uit", vertelt hij aan het Nederlandse NU. Er werd echter met de ploeg beslist om het pas kenbaar te maken na het weekend, na de World Cup XCO in Nove Mesto.

Vader Adrie is er bovendien van overtuigd dat zijn zoon komend weekend in Tsjechi√ę de nul van het bord zal kunnen vegen wat betreft wereldbekerzeges in het mountainbiken. "Ik denk dat die zondag binnen zal zijn", klinkt het overtuigd.

De rug

De overgang van het veldrijden naar de weg was alvast een groot succes en verteert het multitalent blijkbaar vlotter dan deze naar het mountainbiken. "Redelijk wat last van mijn rug de laatste tijd. Andere spieren ... zeker met dat vele bergop rijden. Er zijn zeker aanpassingen.", vertelt de Corendon-Circusrenner. Met de resultaten in de BeMC en vooral deze het voorbije weekend in de World Cup in Albstadt (zie hier) is hij ook in de MTB-discipline alvast goed gestart.

Kippenvelmoment

Beleef hier hoe Mathieu opnieuw kippenvel krijgt door de beelden van de Amstel Gold Race her te bekijken. Dat deed ook vader Van der Poel een keertje of tien. Niet omdat hij het niet geloofde "maar om te evalueren voor de ploeg wat er goed is gegaan, wat er fout is gegaan, wat er eventueel nog te verbeteren valt ...", zegt hij. Is er een verbeterpunt? "Ja, ik heb een bidon gemist, ...", aldus Adrie ....

foto©Veldritkrant


Zoeken

Kalender

oktober 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031