Isolteam Warm aanbevolen door Wout
AGB 24/24

Mathieu van der Poel leider in World Cup XCO na Albstadt

Mathieu van der Poel leider in World Cup XCO na Albstadt

Mathieu van der Poel is de leider in de World Cup XCO na het weekend in Albstadt (Dui). Op vrijdag won hij de short track en in de wedstrijd op zondag snelde het Nederlands toptalent naar de tweede plaats.

Mathieu van der Poel kan best tevreden terugblikken op het eerste weekend World Cup XCO, in Albstadt (Dui). De zege in de short track op vrijdag leverde hem niet alleen een goede startplaats op maar ook meteen de leiderstrui van het klassement. Dankzij zijn tweede plaats in de wedstrijd op zondag start Van der Poel ook volgend weekend in Nove Mesto als leider. En bovendien biedt deze uitslag ook meteen zekerheid van selectie voor de Olympische Spelen in Tokyo 2020, waar Mathieu uiteraard wil toppen.

Dit weekend heeft de Nederlander zich alvast geamuseerd. "Eén van de leukste wereldbekerwedstrijden die ik al reed", vertelde hij achteraf. "Ik had het team al gezegd dat ik hoopte op regen en die is er ook gekomen." Hoewel Van der Poel zich in de beginfase wat forceerde door wereldkampioen Schurter, die een bliksemstart nam en ook zichzelf opblies, proberen te volgen, vond hij na enkele ronden zijn ritme terug en knokte zich nog naar een mooie tweede plaats.

World Cup XCO Albstadt 2019

1. Mathias Flückiger (Zwi)
2. Mathieu van der Poel (Ned)
3. Jordan Sarrou (Fra)

Stand WC XCO na Albstadt

1. Mathieu van der Poel (Ned) 325 ptn
2. Mathias Flückiger (Zwi) 305 ptn
3. Nino Schurter (Zwi) 210 ptn

Een grote ronde rijden

Mathieu van der Poel denkt volgens het Nieuwsblad ook al verder dan de Spelen, aan een grote ronde. "Ik wil die echt wel rijden.", klinkt het. Wanneer juist en welke ronde komen we later te weten maar er is alvast een voorkeur. Dat zou dan na Tokyo een punt om naartoe te werken worden voor de Corendon-Circuskopman. "De Tour blijft de grootste en voor mij de makkelijkste, denk ik. In de Giro en de Vuelta is het nog meer klimmen en dat ligt mij nu toch het minst.', aldus Van der Poel.

foto Redbull tv


Mathieu van der Poel voor aanvang van de wedstrijd in Albstadt
Over de 'switch ' van weg naar MTB, het doel in de Mountainbike World Cup, ...
Zoeken

Kalender

oktober 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031