Mathieu van der Poel gaat ook van start in BeMC

Mathieu van der Poel gaat ook van start in BeMC

Mathieu van der Poel gaat donderdag van start in de Belgian Mountainbike Challenge. Het Nederlands toptalent zakt af naar La Roche-en-Ardenne om er ritme op te doen met het oog op de komende wereldbekerwedstrijden MTB

Dat Mathieu van der Poel op 15 mei aan de start staat van Puivelde Koerse, met het oog nog wat snelheid op te doen in functie van de Wereldbeker mountainbiken, liet de organisatie vorige week weten. Donderdag 9 mei gaat de wereldkampioen veldrijden ook van start in de Belgian Mountainbike Challenge (BeMC), een pittige vierdaagse MTB-wedstrijd van 9 tot 12 mei, met op dag één een proloog, op dag 2 een rit van 80 km, op dag 3: 95 km en op dag 4: 62 km. Dit in voorbereiding van zijn eerste WB-manche op 19 mei in Albstadt (Dui)

“Uiteraard zijn we heel blij om een renner als Mathieu Van der Poel opnieuw aan de start te krijgen. Maar we willen hier nu bewust nog geen grote publiciteit rond maken. Er zijn meer dan 500 deelnemers aan de BeMC waarvan MVDP er één is. Weliswaar ongetwijfeld de meest bekende en de topfavoriet voor de eindoverwinning, maar we laten liever zijn prestaties spreken dan zijn naam. Wordt ongetwijfeld vervolgd donderdag tijdens de proloog.” , vertelde organisator Koenraad Vanschoren aan het magazine Vojo.


Mathieu van der Poel won de BeMC in 2017. Hij is trouwens niet de enige naam uit het veldrijden op de deelnemerslijst. Ook o.a. Quinten Hermans, Lander Loockx, Niels Vandeputte, Sieben Wouters, Thomas Verheyen, Niels Koyen, Niels Derveaux, Timo Kielich, Stan Godrie, ... vinden we terug.

Bij de dames zien we Ceylin del Carmen Alvarado en Geerte Hoeke.

foto©Veldritkrant / Tekst: Bart D

Vind info over BeMC hier




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!