Wout van Aert te gast bij Maarten Vangramberen in Vive le Vélo

Wout van Aert te gast bij Maarten Vangramberen in Vive le Vélo

De ene veldrijder lost de andere af aan de tafel van Maarten Vangramberen in Vive le Vélo. Gisteren, op dinsdag, was Wout van Aert te gast en sprak hij over zijn sterke prestaties op de weg ...

Tijdens de eerste aflevering van Vive le Vélo, Leve de Ronde, was Mathieu van der Poel de gast aan de tafel van Maarten Vangramberen (zie hier), gisteren schoof Wout van Aert aan, in het bos deze keer. De Kempenaar komt vandaag niet in actie in Dwars door Vlaanderen. Vijf dagen voor de Ronde van Vlaanderen staat alles in teken van rust.

Het hoeft geen betoog dat Van Aert heel goed aan het voorjaar is begonnen. In de Strade Bianche pakte hij net als vorig jaar opnieuw een podiumplaats, in Milaan-Sanremo werd Wout zesde en in Harelbeke heel knap tweede. In Gent-Wevelgem kwam hij weliswaar als 29ste over de streep maar toonde hij zich één van de sterkste renners in koers. "Zó goed had ik het niet verwacht.", vertelt Wout. "Ik had vorig jaar een heel hoopvol voorjaar gereden en ik ben coureur om elke keer beter te worden. Dus ik had gehoopt dat het net iets beter ging gaan als vorig jaar."

Met alle kopzorgen kort voor en tijdens de winter kende Van Aert niet het ideale veldritseizoen. "Ik kom misschien met minder vertrouwen uit de winter nu (nvdr. in vergelijk met vorig jaar). Maar ik voelde in februari, met de start van de voorbereiding op de weg, dat de rust in mijn hoofd wel was weergekeerd, om alles op een rustige manier te bouwen. Vanaf dan had ik er wel vertrouwen in dat het goed zat.", klinkt bij de drievoudige wereldkampioen veldrijden.

100 % motivatie

Van Aert weet dat er in die maanden veel over hem en zijn prestaties te doen was maar koerst daarom nu niet op revanche. "Ik weet van mezelf dat ik altijd 100 % mijn best doe. De motivatie is gewoon om altijd en overal de beste te willen zijn. Dat is mijn motivatie ..."

De Kemmel

Op de Kemmelberg reed hij indrukwekkend sterk naar boven, de snelste tijd in wedstrijd. "Een inspanning die we als veldrijder wel kunnen. Ik schat een halve minuut heel steil en ge kunt niet rechtstaan omdat het kasseien zijn, vanuit het zadel kracht zetten. Dat is nu hetgeen we heel de winter in de modder moeten doen. Dus ik denk dat ik daar wel een bepaald voordeel uit haal.",verklaart Wout nader. En dat Mathieu daar even moest passen? "Je gaat mij nu zeker niet horen zeggen dat hij dat niet kan. Is een momentopname in de koers", is hij eerlijk.

De Paterberg

Kan een dergelijke krachttoer ook in de Ronde, op de Paterberg bijvoorbeeld? "In de nieuwe finale van de Ronde is het zeker een beslissende klim. Op Paterberg wel, omdat dat kort is. Koppenberg en Kwaremont is een langere inspanning ... Maar er zijn eerst heel veel andere hindernissen vooraleer je daar toekomt.", aldus een nuchtere Wout van Aert

Idool

Als kind vond Wout Milaan-Sanremo maar een saaie wedstrijd maar voor de Ronde van Vlaanderen zat hij wel de hele dag voor tv. Zijn eerste herinnering is de 1ste zege van Tom Boonen in 2005. Of hij nu kinderen kan inspireren, vind hij 'een heel mooi iets' maar of hij zondag de Ronde zal winnen, vind Wout nog iets te ver af ....


Kijk en luister hier naar het gesprek

Foto© Veldritkrant

Veldrijders floreren op de weg ...
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!