Gent-Wevelgem heeft Van der Poel geholpen om echt diep te gaan

Gent-Wevelgem heeft Van der Poel geholpen om echt diep te gaan

Mathieu van der Poel was de eerste gast aan de tafel van Maarten Vangramberen voor de edities van de 'Vive le Vélo's' richting de Ronde van Vlaanderen.

Voor de eerste aflevering van Vive le Vélo, Leve de Ronde, zat Mathieu van der Poel aan de tafel van Maarten Vangramberen. De Corendon-Circuskopman, 4de in Wevelgem voorbije zondag (lees hier) gaf mee dat het lichaamsgevoel daags na de World Tourwedstrijd Gent-Wevelgem op zich wel meeviel. "Ik had het erger verwacht.", zei Van der Poel. "Maar je merkt wel als je aan 't losfietsen bent dat je gisteren gekoerst hebt."

Diep gaan

Of hij tijdens de wedstrijd echt bij momenten tussen zijn kader heeft gehangen? "Ja, vooral in het begin. Ik was ook de laatste die naar de eerste waaier sprong. Dat heeft heel veel zeer gedaan... Daarna nog een tijdje de laatste man van de waaier ..."

Ook in de GP Denain, die Mathieu van der Poel won met een ultieme solo (zie hier), is hij heel diep gegaan. "De hoogste hartslag ooit over 10 min, 192 ...", blijkt.

Morgen, woensdag 3 april, rijdt de wereldkampioen veldrijden normaal gezien Dwars door Vlaanderen en dan is er komend weekend dan de Ronde van Vlaanderen. Hij schuift Sagan naar voor als zijn favoriet voor zondag en wil zichzelf nog niet te hoog plaatsen. "De koers van gisteren (Gent-Wevelgem op zondag) heeft me wel echt geholpen om echt diep te gaan. Door echt een lange wedstrijd vol te koersen", klonk het. "Op Wout en Stybar op de Kemmel had ik wel geen antwoord.", gaf Mathieu eerlijk toe en schuift hen dan ook mee naar voor als topfavorieten voor de Ronde van Vlaanderen op zondag 7 april, maar staart zich wel niet blind op die ene passage ...


Kijk en luister hier naar het gesprek

Foto© Veldritkrant


Het eerste beeld dat bij Van der Poel opkomt bij de Ronde van Vlaanderen is dat van het jassenincident op de Oude Kwaremont
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!