Nick Nuyens over de zaak Van Aert: 'Je hebt rechten en plichten'

Nick Nuyens over de zaak Van Aert: 'Je hebt rechten en plichten'

Nick Nuyens was gisterenavond één van de gasten in Extra Time Koers. De manager van Roompot-Charles werd ook gevraagd naar de stand van zaken omtrent Wout van Aert.

Wout van Aert werd het voorbije weekend knap derde in de Strade Bianche (lees hier)en dat is uiteraard zijn vorige teammanager Nick Nuyens niet ontgaan. "Het was een mooie prestatie en die kwam ook niet onverwacht. Hij heeft in het verleden al getoond dat hij kan focussen naar bepaalde wedstrijden." Nuyens kan best genieten van zo'n prestatie maar het gevoel is ook wat dubbel. "Het is logisch, denk ik, dat ik hem liever in onze trui had zien rijden. Het is een fantastische atleet die al heel mooie dingen heeft laten zien en nog zal laten zien."

Rechten en plichten

Wat betreft de onenigheid tussen beide partijen kon Nick Nuyens het volgende vertellen. "De zaak is lopende en in de tweede helft van oktober komt het voor de rechtbank." Nuyens kon er niet al te diep op ingaan, maar zegt heel stevig in zijn schoenen te staan. "Een contract teken je niet zomaar. Je hebt rechten maar ook plichten. Hij heeft destijds met zijn volle verstand een contract voor 3 jaar getekend. Maar plots ging het allemaal sneller dan wij en Wout verwacht hadden op de weg. En dat contract stond in de weg ... Als je de tijdlijn van het hele verhaal bekijkt, dan is het duidelijk dat Wout van Aert eigenlijk gewoon in 2019 al graag voor Jumbo wilde koersen.", merkt Nuyens op.

Voor meer van de passage in Extra Time Koers - lees, bekijk en luister hier

Zoals bovenstaand vermeld, wordt het gegeven alvast vervolgd in oktober.

Archieffoto© Veldritkrant / bron: Extra Time Koers - Sporza
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!