Kevin Pauwels sluit af met een knaller

Kevin Pauwels sluit af met een knaller

Kevin Pauwels heeft zijn laatste wedstrijd als profrenner afgesloten met een zege, in de Sluitingswedstrijd Oostmalle. Belgisch kampioen Toon Aerts en Tom Meeusen flankeerden de Marlux-Bingoalrenner op het podium.

Thijs Aerts nam een bliksemstart en kreeg een gemotiveerde Kevin Pauwels mee in zijn spoor. De twee sloegen een kloofje en bij het ingaan van de tweede ronde was de Marlux-Bingoalrenner alleen op pad. Toon Aerts kon als eerste tot bij Pauwels rijden en even later maakte ook Tom Meeusen de aansluiting vooraan. Achter de drie werd het gat groter en bijgevolg zouden ze onderling strijden voor de podiumplaatsen.


De afscheidnemende Kempenaar legde er als in zijn beste dagen gans de wedstrijd duchtig de pees op. Elk om beurt probeerden ze alleen weg te geraken maar smolt het weer samen. Op een paar ronden van het einde leek Toon Aerts het juiste moment te hebben gekozen om nog eens te versnellen maar Kevin Pauwels sloot terug aan, terwijl Meeusen de rol moest lossen. Na een foutje van de Belgische kampioen in het zand van Oostmalle kwam Pauwels alleen op de kop van de wedstrijd, een plaats die de Marlux-Bingoalrenner niet meer afgaf. Onder menig aanmoedigingen soleerde Kevin in zijn afscheidswedstrijd naar de zege. Toon Aerts finishte als tweede en Tom Meeusen werd mooi derde.

Foto©TFoto-Wouter Toelen

"Ik hoopte om er vandaag een mooi punt achter te zetten. Maar dat ik ook zou kunnen winnen, dat had ik zeker niet verwacht. Sven Nys en veel andere grote namen zijn er niet in geslaagd om in hun laatste cross nog te winnen. Ik had gehoopt om dat wel te doen. Het speelde tijdens de cross in mijn hoofd dat het mijn laatste cross is. Ik ben heel tevreden, nu. In de eerste plaats omdat ik gewonnen heb, in de tweede plaats omdat het gedaan is.", aldus een blije Kevin Pauwels. "Wat ik morgen doe? Rusten (glimlacht). En daarna blijf ik waarschijnlijk nog iets in de ploeg doen, als mecanicien naast Bart.", liet de stille Kempenaar nog optekenen voor team Marlux-Bingoal

Foto's ©TFoto-Wouter Toelen en Veldritkrant - Tekst: Bart D

Vind de volledige uitslag van de Sluitingsprijs Oostmalle via onze kalenderpagina 


Foto's ©Veldritkrant - vimeo© Julien Gielen
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!