Velofollies 2022
Happy Dog Cat

Nys zegeviert in Leuven bij juniores - Janssen en Dockx bij nieuwelingen

Nys zegeviert in Leuven bij juniores - Janssen en Dockx bij nieuwelingen

Thibau Nys heeft de Soudal Cyclocross Leuven bij de juniores gewonnen. Teamgenoot Ward Huybs werd tweede en Wout Vervoort derde. Lucas Janssen soleerde van begin tot einde bij de nieuwelingen. Aaron Dockx finishte algemeen knap tweede en is de beste eerstejaarsnieuweling.

In een zonovergoten Leuven trok Lucas Janssen er in de wedstrijd bij de nieuwelingen al in de eerste ronde tussenuit en soleerde naar de finish.

"Het was niet de bedoeling om zo snel te vertrekken", legde Lucas Janssen achteraf uit. "Maar toen ik zag dat ik een gaatje had, heb ik alles op alles gezet. Het parcours ligt er misschien wat hobbelig bij, maar het is ook een omloop waar je je snelheid kwijt kan. Voor mij is dat ideaal."

Achter de Nederlander toonde eerstejaars nieuweling Aaron Dockx zich de betere. Dockx finishte algemeen als tweede en eerste van zijn categorie.

podium eerstejaars nieuwelingen: vlnr Silas Kuschla (Dui) 2de - Aaron Dockx 1ste - Niels Ceulemans 3de podium tweedejaars nieuwelingen: vlnr Mauro Delmé 2de - Lucas Janssen (Ned) 1ste - Lukas Vanderlinden 3de

Thibau Nys zegeviert bij de juniores in Leuven, zijn 10de van het seizoen

Er vormde zich vrij snel een kopgroepje met drie renners bij de juniores: Wout Vervoort, Ward Huybs en Thibau Nys. Halfweg cross muisde Huybs er van door en was Vervoort op achtervolgen aangewezen met Nys jr., als teamgenoot van de koploper, in zijn wiel.

Het kloofje werd uiteindelijk gedicht en drie renners gingen samen de slotronde in. Nys achtte zijn moment gekomen en zijn slotoffensief was voldoende om de zege in Leuven binnen te halen. Zijn 10de van het seizoen. Teamgenoot Ward Huybs maakte het feestje compleet met een tweede plaats en Wout Vervoort vervolledigde het podium als derde.

"Vandaag heb ik optimaal kunnen profiteren van het ploegenspel. Dankzij de aanval van Ward kon ik in het wiel van Wout kruipen, maar met het oog op de slotwedstrijd in Oostmalle is dat niet slecht. Ook daar wil ik graag nog op het hoogste trapje van het podium staan.", aldus Thibau Nys.Foto's ©TFoto-Wouter Toelen - Tekst: Bart D / reacties: Soudal Classics

Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

december 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031