Happy Dog Cat

Lars van der Haar wil het seizoen afsluiten zoals het begon

Lars van der Haar wil het seizoen afsluiten zoals het begon

Zaterdag trapt de Soudal Cyclocross in Leuven het slotweekend van het veldritseizoen op gang. Lars van der Haar wil het seizoen graag afsluiten zoals het begonnen is: met winst.

Lars van der Haar startte het veldritseizoen 2018 2019 perfect met een zege op de Muur van Geraardsbergen. Vijf maanden later blikt hij met gemengde gevoelens terug op zijn seizoen. “Ik heb de meeste wedstrijden in mijn carrière gereden”, rekende Van der Haar uit. “En dat eindelijk zonder blessures.”

In 37 wedstrijden stond Van der Haar zes keer op het podium, waarvan drie keer als winnaar: naast Geraardsbergen won hij ook de Nacht van Woerden en Rucphen. “Wat de resultaten betreft, mocht het dit seizoen iets beter zijn”, bekent de Telenet-Fidea Lion. “In het begin heb ik vaak kettingproblemen gehad, daarna waren de anderen vaak gewoon beter.”

“Soms heb ik daar wel wat moeite mee gehad. Dan baal je en gaat het mentaal even wat minder. Dat zijn zaken die je meeneemt naar volgend seizoen. Net zoals ik zal blijven oefenen op die balkjes.”

Nog veel zin

Van der Haar mag dan al een pak crossen op de teller hebben, hij heeft nog veel zin in het slotweekend. “Het eerste weekend en het laatste weekend een wedstrijd winnen, dat zou toch mooi zijn. Na een wedstrijd voel ik aan de pijn in de benen dat het wel een beetje op is, maar mentaal heb ik er nog heel veel zin in. De laatste weken draait het wel goed. Zo voelde ik me in Hulst nog heel sterk (nvdr werd tweede). In Leuven stond ik nog niet op het podium, maar het is een wedstrijd waar ik wel een goed resultaat moet kunnen rijden.”

Foto's ©Veldritkrant / Tekst: Golazo

Vind info (programma, deelnemers, parcours, ...) van Soudal Leuven via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!