Velofollies 2023

Zwitsers kampioen Rouiller soleerde naar de zege bij de beloften in Hulst

Zwitsers kampioen Rouiller soleerde naar de zege bij de beloften in Hulst

Loris Rouiller toonde zich de sterkste in de beloftenwedstrijd in Hulst (Ned). Zijn teamgenoot bij Corendon-Circus Niels Vandeputte werd tweede en Nederlander Maik van der Heijden was een mooie derde voor de Vestingcross.

Bij de beloften in de Brico Cross Hulst bleek al snel dat Loris Rouiller over een stel goede benen beschikte. De Zwitserse beloftenkampioen vond er een parcours waar hij van houdt en soleerde dominant naar de overwinning. Rouiller sukkelde het voorbije seizoen met de rug maar ondervond er tijdens de wedstrijd geen last van. "Dit seizoen is dat echt een probleem geweest.", vertelde Loris. "Maar vandaag liep het prima. Ik kon een kloofje slaan en de wedstrijd solo afwerken." Het seizoen zo kunnen afsluiten, is voor de Zwitser van Corendon-Circus dan ook een mentale opsteker. Zijn teamgenoot Niels Vandeputte kwam als tweede over de meet en Nederlander Maik van der Heijden vervolledigde het podium als derde.Val Lander Loockx

Minder goed verging het Lander Loockx. De belofte van het team Creafin-Tüv Süd was nog in strijd binnen de top 5 maar kwam op een tweetal ronden van het einde zwaar ten val. "In een steile knik naar beneden sloeg mijn tube dubbel en belandde ik met mijn hoofd tegen een paaltje.", liet Lander achteraf optekenen via het team.Hij moest de wedstrijd ondersteund verlaten en zou later op de dag richting ziekenhuis trekken voor nader onderzoek. Hopelijk valt het al bij al mee ...

Lennert Belmans zegevierde bij de juniores

In Middelkerke mocht Lennert Belmans op het podium als derde in het eindklassement van de Ridley Cup (Superprestige) bij de juniores. Daags nadien was dat als winnaar van de wedstrijd in Hulst. De eerstejaars junior van het rennerspak van de broers Roodhooft voegt zo dit veldritseizoen, naast de overwinningen in Boom en Mol in eigen land, een mooie wedstrijd van net over de grens toe aan zijn palmares. Emiel Verstrynge en Wout Vervoort flankeerden Belmans op het podium.

De eerste zege van de dag, bij de nieuwelingen, was voor Nederland met Tibor del Grosso (Ned), voor Lucas Janssen (Ned) en Mathis Avondts. Bij de meisjes won Bibi Verzijl (Ned), voor Lucia Bramati (Ita), die daags voordien de beste was in Middelkerke. Julia Kopecky werd derde.

Foto's © Veldritkrant / Tekst: Bart D / reactie : Brico Cross

Vind alle uitslagen van de Brico Cross Hulst (Ned) via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

November 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!