Denise Betsema imponeerde ook in Nederlands Hulst

Denise Betsema imponeerde ook in Nederlands Hulst

Daags na haar zege in Middelkerke mocht Denise Betsema ook in Hulst (Ned) haar handen in de lucht steken. Annemarie Worst, die een bliksemstart nam, finishte als tweede en beloftenwereldkampioene Inge van der Heijden vervolledigde als derde Nederlandse het podium.

In Middelkerke kwam Annemarie Worst nooit vooraan in de wedstrijd maar daags nadien gaf ze er al meteen na de start een lap op. De Europese kampioene nam een hele snelle start en pakte op korte tijd een mooie voorsprong op de rest.

"Toen ik dat zag, twijfelde ik niet. Ik ben vol beginnen doorrijden.", legde Annemarie uit na de wedstrijd. Een solo tot de finish zat er echter niet in voor de renster van team Steylaerts-777. "Ik kwam mezelf een beetje tegen, waarna Denise kwam aansluiten. Toen ik een foutje maakte op de schuine kant, reed ze van me weg. Ik probeerde nog terug te komen, maar dat lukte niet. Zij bleek echt wel de sterkste vandaag.", aldus een eerlijke Annemarie Worst. Ze wist wel haar tweede plaats veilig te stellen en was daar uiteindelijk best tevreden mee.

Dubbel en zege 13 voor seizoensrevelatie Denise Betsema

Maar de zege was dus meer dan verdiend voor een heel sterke Denise Betsema, die in Hulst aan haar tweede overwinning van het weekend en de dertiende van het seizoen toe was. De Marlux-Bingoalrenster had het in de eerste wedstrijdhelft niet makkelijk om naar voor te schuiven. "Het kostte me wat moeite om positie kiezen op dit parcours, waar je weinig stukken hebt om in te halen.", vertelde Denise naderhand. Maar éénmaal gelanceerd, reed ze op eigen tempo tot bij Worst en even later er ook van weg, richting de zege in een mooie wedstrijd. Dit weekend kwam ook het nieuws dat de Texelse haar contract tot eind 2023 verlengd zag.

Beloftenwereldkampioene Inge van der Heijden fietste in de Brico Cross Hulst bij de dames naar een knappe derde plaats en zorgde zo voor een volledig Nederlands podium.
Foto's © Veldritkrant / Tekst: Bart D

Vind alle uitslagen van de Brico Cross Hulst (Ned) via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

september 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!