Velofollies 2024

Wereldkampioen Van der Poel wint ook de Aardbeiencross

Wereldkampioen Van der Poel wint ook de Aardbeiencross

Mathieu van der Poel heeft met de zege in de Aardbeiencross alvast een 7 op 7 in de Telenet Superprestige. Telenet Fidea Lions Toon Aerts en Corné van Kessel werden knap tweede en derde in Hoogstraten.

Mathieu van der Poel had in de modder van Hoogstraten met Toon Aerts heel lang een taaie klant aan zijn zijde. Net als op het voorbije WK had ook de Aardbeiencross zijn schuine kant, waar Van der Poel voorsprong op Aerts wist te nemen. Maar onder andere een lekke band bij de wereldkampioen en een zich kranig werende Belgische kampioen zorgden er voor dat meerdere pogingen nodig waren om definitief weg te kunnen rijden.

"Het was best lastig vandaag.", vertelde Van der Poel achteraf. " De modder en de regen maakten het erg koud op de fiets. Het parcours was ook lastig en Aerts was in goede doen. Ik heb vandaag moeten werken voor de overwinning. Vanavond vertrek ik op vakantie (nvdr. skieën) voor een weekje te rusten en dan kan ik er volgende week weer vol tegen aan."


Frisheid en foutjes

Het ontbreken van de nodige frisheid en opstapeling van foutjes hielden de Belgische kampioen er van om finaal mee te strijden voor de zege. Aerts mispakte zich aan enkele verraderlijke passages op het parcours.

“Ik denk dat de vermoeidheid na een slopend seizoen toch wel serieus begint toe te slaan. Ik ben wel tevreden dat ik met Mathieu duidelijk het verschil kon maken ten opzichte van de rest. Net toen ik er stilaan begon in te geloven dat ik misschien wel voor de overwinning zou kunnen gaan, kwam ik een eerste keer ten val. Het verschil niet groter laten worden lukte in eerste instantie nog, naderen zat er echter niet in. En al zeker niet toen ik nog meer fouten begon te maken.", aldus Toon.

Max der punten

Mathieu van der Poel pakte tot dusver de zege in alle manches van de Superprestige dit veldritseizoen en heeft daarmee het maximum der punten, 105. Toon Aerts is tweede met 94 ptn en Lars van der Haar derde met 74 ptn. Er rest nog enkel de slotmanche in Middelkerke komend weekend.

Vind uitslag en klassement van/na SP Hoogstraten via onze kalenderpagina

Foto © Veldritkrant / Foto (homepage) © Bram van Lent/ Tekst: Bart D / reacties: Superprestige
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!