Isolteam Warm aanbevolen door Wout
AGB 24/24
zin om te adverteren

Trialwedstrijd voor de veldrijders op Cyclocross Masters Waregem

Trialwedstrijd voor de veldrijders op Cyclocross Masters Waregem

De Soudal Cyclocross Masters introduceert een extra side-event op 20 februari in Waregem. De veldrijders mogen dit jaar hun technische vaardigheden tonen tijdens een spectaculaire trialcompetitie.

Trial is al jarenlang een in België bijzonder gesmaakte tak van de wielersport, getuige daarvan de vele mooie prestaties van onze landgenoot Kenny Belaey. In Waregem zullen de crossers ook kunnen tonen hoe behendig ze zijn op hun crossfiets, want naast de traditionele afsluitende crossjes over de halve afstand en het hoogspringconcours, dat al enkele jaren op het programma staat, krijgen de Soudal Cyclocross Masters dit jaar voor het eerst een trial op het programma

Renners zullen hun kunstjes kunnen tonen op een parcours dat zal aangelegd worden op een grasveldje op de Zuiderboulevard en dat bezaaid zal liggen met hindernissen die enerzijds snelheid en behendigheid, maar anderzijds ook pure techniek en balans zullen vergen. "Over de hindernissen wordt nog volop gebrainstormd, maar onder andere een evenwichtsbalk, een bandentapijt, enkele schansjes, kegeltjes en uiteraard ook een obligate balk maken deel uit van het parcours.", aldus de organisatie.

UPDATE 19/2

Het doel van de cyclocross trial is om zo weinig mogelijk strafpunten te behalen over een circuit van enkele honderden meters. Strafpunten behaal je door één of meerdere voeten aan de grond te zetten, een hindernis te skippen, eraf te vallen of onderuit te gaan. Bij een ex-eaquo telt de tijd mee om de winnaar en de verdere ereplaatsen aan te duiden.

Elite dames en heren krijgen eenzelfde parcours, maar voor de dames zijn bepaalde hindernissen ingekort, verlaagd of eruit gelaten. Volgende hindernissen zullen deel uitmaken van het parcours :

Muurtje 50cm als start (enkel mannen)
Evenwichtsbalk 8cm breed en 6m lang met knik halfweg
Muurtje als keerpunt (enkel mannen)
Bandentapijt
Kegeltjes
Podiumelementen (enkel mannen)
Balk 40cm (enkel mannen)
Schansje
Berg met zandzakjes
Bidon aannemen en verderop terug neerzetten tussen kegeltjes
Trapje

Eenvoudig wedstrijdreglement:

Elke voet aan de grond is één strafpunt, elke omgereden kegeltje is één strafpunt. Bij een valpartij of meerdere voeten achter elkaar per hindernis zijn er drie strafpunten.


Vind info (programma, deelnemers, ...) Soudal Cyclocross Masters Waregem via kalenderpagina.

We geven dit alvast mee: het event is gratis toegankelijk.

Archieffoto's © Veldritkrant

Zoeken

Kalender

augustus 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31