Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Trialwedstrijd voor de veldrijders op Cyclocross Masters Waregem

Trialwedstrijd voor de veldrijders op Cyclocross Masters Waregem

De Soudal Cyclocross Masters introduceert een extra side-event op 20 februari in Waregem. De veldrijders mogen dit jaar hun technische vaardigheden tonen tijdens een spectaculaire trialcompetitie.

Trial is al jarenlang een in België bijzonder gesmaakte tak van de wielersport, getuige daarvan de vele mooie prestaties van onze landgenoot Kenny Belaey. In Waregem zullen de crossers ook kunnen tonen hoe behendig ze zijn op hun crossfiets, want naast de traditionele afsluitende crossjes over de halve afstand en het hoogspringconcours, dat al enkele jaren op het programma staat, krijgen de Soudal Cyclocross Masters dit jaar voor het eerst een trial op het programma

Renners zullen hun kunstjes kunnen tonen op een parcours dat zal aangelegd worden op een grasveldje op de Zuiderboulevard en dat bezaaid zal liggen met hindernissen die enerzijds snelheid en behendigheid, maar anderzijds ook pure techniek en balans zullen vergen. "Over de hindernissen wordt nog volop gebrainstormd, maar onder andere een evenwichtsbalk, een bandentapijt, enkele schansjes, kegeltjes en uiteraard ook een obligate balk maken deel uit van het parcours.", aldus de organisatie.

Eenvoudig wedstrijdreglement:

Wie zijn/haar voet het minst aan de grond zet en in geval van ex-aequo het snelst het parcours aflegt, wordt de winnaar.

Vind info Soudal Cyclocross Masters Waregem via onze kalenderpagina. We geven dit alvast mee. Het event is gratis toegankelijk.

Archieffoto © Veldritkrant

Zoeken

Kalender

februari 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728