Mathieu van der Poel ook in Maldegem op het hoogste schavotje

Mathieu van der Poel ook in Maldegem op het hoogste schavotje

Mathieu van der Poel heeft in zijn nieuwe regenboogtrui de Brico Cross in Maldegem gewonnen. Michael Vanthourenhout en Toon Aerts flankeerden de wereldkampioen op het podium. 

Wout van Aert reed in Maldegem zijn laatste wedstrijd van het veldritseizoen. De drievoudige wereldkampioen veldrijden schoot echter bij de start uit zijn klikpedaal en speelde vervolgens niet meer mee in de strijd voor het podium. Hij finishte als achtste en gaf achteraf ook mee zich wat ziekjes te voelen. Op naar het wegseizoen nu.

David van der Poel startte wel goed in het park en broer Mathieu volgde. Dat deden ook Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt en het Marlux-Bingoaldua nam zelf de kop over, gevolgd door oa ook Toon Aerts, Lars van der Haar. De zes namen, die halfweg koers nog in aanmerking kwamen voor het podium. Er kwam al eens een versnelling maar deze in de voorlaatste ronde van de nieuwe wereldkampioen was de beslissende. Achter Mathieu Van der Poel streden Aerts, Vanthourenhout en Van der Haar voor de overige podiumplaatsen. De Belgische kampioen kwam in de slotronde ten val en leek in een verloren positie maar ook Van der Haar kwam in de slotfase ten val in het spoor van Vanthourenhout. Zo werd Aerts alsnog derde.

Bandenkeuze

Wereldkampioen Van der Poel pakte met de Parkcross zijn 28 ste zege van het seizoen en kwam aan de start met andere banden dan de rest, een bewuste keuze. "Ik was gestart op gewone banden en de rest van het peloton op rhino's. Op die manier kon ik de eerste helft van de koers krachten sparen. Bij het eerste kloofje dat ik kon maken, reed ik te snel om op die gewone banden goed door de bochten te gaan. Ik schoof alle kanten op. Met rhino's liep het beter. Ik vind het hier altijd leuk crossen. Als het een beetje regent, kan je hier het verschil maken."

Michael Vanthourenhout haalde alles uit de kast om tweede te worden. "Ik voelde tijdens de cross dat Mathieu van der Poel iets beter was. Wanneer hij doortrok, moest ik alles uit de kast halen om hem te volgen. De strijd voor de tweede plaats was niet gemakkelijk tegen Toon Aerts en Lars van der Haar die beiden voor Telenet-Fidea uitkomen. Misschien was het door de schuiver van Aerts dat ik tweede kon worden."

Schuiver

Toon Aerts werd door de val van zijn teamgenoot nog derde. "Ik had het plan om vanaf de tweede materiaalpost vol door te rijden, maar dat liep in het honderd. Net als op het WK viel ik in de slotronde. In de finale begon het parcours heel hard te schuiven. Wat er gebeurde tussen Vanthourenhout en Van der Haar? Bij het opdraaien naar de laatste rechte lijn was het glibberig. Ik denk dat Michael een schuiver maakte, waardoor Van der Haar op zijn wiel reed. Lars kwam ten val en ik moest vol in de remmen om hem te ontwijken. Eigenlijk had Van der Haar die derde plaats wel verdiend."

Vind volledige uitslag via onze kalenderpagina

Foto © Veldritkrant / Bron reacties: Brico Cross
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!