Denise Betsema zegeviert in Brico Cross Maldegem

Denise Betsema zegeviert in Brico Cross Maldegem

Denise Betsema heeft de Brico Cross in Maldegem op haar naam geschreven. De Nederlandse toonde van bij de start initiatief. Teamgenote Laura Verdonschot finishte als tweede en Annemarie Worst werd derde.

Denise Betsema reed zo goed als de volledige wedstrijd op kop, zeer gretig. "Ik probeerde van bij de start meteen weg te komen. We zaten dan samen voorin met een groepje van vier. Het was mooi dat Laura Verdonschot in de laatste rondes kon meerijden met mij. Toch probeerde ik nog een gaatje te slaan. Ik had ook wel wat frustratie weg te trappen nadat ik op het WK en op het Nederlandse kampioenschap telkens vierde werd en naast het podium viel. Het is al mijn elfde zege van het seizoen. Dat klinkt best mooi, hè.", aldus de sympathieke dame van het team Marlux-Bingoal.

Haar teamgenote Laura Verdonschot weerde haar kranig om vooraan mee te strijden. "Ik hing de eerste helft van de cross continu op zo'n vijf meter. Ergens had ik wel verwacht dat Denise Betsema eventjes de dames van Steylaerts-777 op kop zou laten rijden, zodat ik de aansluiting koen maken. Maar ze bleef vol doorgaan. Het kostte me veel krachten om terug te komen. Toen Annemarie Worst ten val kwam, bleven we met twee voorin over. Denise gaf alles en ik probeerde aan te klampen. In de laatste ronde zat ik door mijn beste krachten heen. Gelukkig kon ik Worst nog afhouden."

Annemarie Worst was goed mee in de wedstrijd maar kwam ten val. "Op zich is op het podium staan altijd mooi", vertelde de Europese kampioene na de wedstrijd in Maldegem. "Dat ploegleider Bart Wellens zei dat er iemand van ons tussen het duo van Marlux-Bingoal moest rijden toen ze aanvielen? Dat was nogal moeilijk voor mij, want ik lag toen op de grond", aldus een glimlachende Nederlandse Annemarie.

Vind volledige uitslag via onze kalenderpagina

Foto's © Veldritkrant / Bron reacties: Brico Cross
Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!