De kers op de taart is er voor Mathieu van der Poel

De kers op de taart is er voor Mathieu van der Poel

De tweede dag van het WK veldrijden in Bogense heeft Nederland twee gouden medailles bezorgd. Na de wereldtitel van Inge van der Heijden bij de dames beloften heeft Mathieu van der Poel zijn schitterend seizoen bekroond met de regenboogtrui bij elite heren.

Mathieu van der Poel deed op het WK in Bogense wat hij eigenlijk al het volledige veldritseizoen deed, soleren naar de zege. Zowel Wout van Aert als Toon Aerts reden een sterke wedstrijd maar moesten zich tevreden stellen met zilver en brons.




Reactie van de kersverse wereldkampioen veldrijden elite heren, Mathieu van der Poel: "Ik wist dat de omloop in Bogense me moest liggen na mijn zege van vorig jaar, maar toen lag deze er wel een stuk modderiger bij. De schuine kant bood dit keer eigenlijk de enige echte kans om hier het verschil te maken en die kans heb ik gepakt. Ik ben opgelucht en blij dat ik de trui kon veroveren. Ik hield er rekening mee dat de eerste aanval niet de beslissende zou zijn. Maar de tweede was toch wel goed voor de winst, gelukkig. Ik denk niet dat iemand gaat zeggen dat het gestolen was vandaag. Maar op een wereldkampioenschap gaat het erom wie er op die dag de beste is, daar heeft de rest van het seizoen dan eigenlijk niets mee te maken."

Gerechtigheid

"Deze titel van Mathieu noem ik gerechtigheid. Dit was een goede prestatie onder druk van de beste man van het seizoen. Het parcours was niet te selectief, maar gelukkig boden de schuine kanten genoeg kans voor Mathieu om het verschil te maken. We kunnen terugkijken op een sterk wereldkampioenschap. Natuurlijk had ik ook graag goud bij de elite dames gezien, maar titels komen niet op bestelling.” ; aldus Nederlands bondscoach Gerben de Knegt.

Foto's © Bart Hazen / Bron: KNWU

Vind volledige uitslag via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!