Isolteam Warm aanbevolen door Wout
AGB 24/24

Inge van der Heijden met krachtige eindsprint naar de wereldtitel

Inge van der Heijden met krachtige eindsprint naar de wereldtitel

In een gesloten wereldkampioenschap bij de dames beloften is Inge van der Heijden met een krachtige eindsprint wereldkampioene geworden. Haar landgenote Fleur Nagengast heeft het zilver en Ceylin del Carmen Alvarado het brons

Onder een stralend zonnetje maar met heel wat wind moesten de dames beloften op zondagmorgen het WK in Bogense afwerken. Inge van der Heijden nam een snelle start en pakte de kop van de wedstrijd. Haar Nederlandse landgenotes Yara Kastelijn en topfavoriete Ceylin del Carmen Alvarado volgden goed mee. Ook de Britse Anna Kay miste haar start niet. Bij het ingaan van de tweede ronde troepte het gewoon samen en dat was zo een beetje het verloop van de ganse wedstrijd. Wellicht omwille van de felle tegenwind richting de aankomststrook.

In ronde drie kregen we acht dames op de kop van de wedstrijd met de Nederlandse Van der Heijden, Alvarado en Pieterse, de Italiaanse Persico, de Franse Riberolle, de Zwitserse Koller en de Amerikaanse Clouse. Af en toe werd eens iets geprobeerd maar zonder succes. Zo trok de Franse Marion Norbert Riberolle eens stevig door en spatte het groepje uiteen maar richting de meet telkens het weerkerend beeld, het viel stil. Dusdanig dat we in ronde vijf 10 rensters vooraan kregen, die uiteindelijk samen de slotronde inreden. Ook aangesloten, Fleur Nagengast. De Telenet-Fidearenster positioneerde zich meteen goed vooraan en bepaalde mee de finale. Op minder dan een halve ronde van het einde pakten Alvarado, Nagengast en Van der Heijden de kop en trokken stevig door. De verrassende Italiaanse Persico pikte nog aan, met Puck Pieterse in haar spoor. Maar uiteindelijk werd het een langgerekte spurt, die werd ingeleid door favoriete voor het goud, Alvarado. Maar de teamgenote van Mathieu van der Poel moest haar meerdere erkennen in haar landgenote Inge van der Heijden, die niet alleen heel veel kopwerk verrichtte gans de wedstrijd maar ook finaal nog een heel krachtige sprint in de benen bleek te hebben. Fleur Nagengast wist nog knap de tweede plek te bemachtigen en Alvarado finishte als derde.De Nederlandse dames bezetten dan wel dominant het volledig podium maar het wedstrijdverloop hadden velen wellicht anders verwacht en Gerben de Knegt gehoopt, ... dat het makkelijker zou zijn.

Reactie kort na de wedstrijd van de wereldkampioene 2019 beloften dames

"Ja, een heel spannend einde.", was de eerste reactie van de kersverse wereldkampioene bij de beloften dames Inge van der Heijden. "Dan weer was er een gaatje en kwam alles weer samen.", kijkt ze terug op het wedstrijdverloop. "Ik wist dat ik op de schuine kant vooraan moest zitten. Op het einde had ik nog een lange eindsprint en ja, ik win.", over haar eigen kansen. Ze vergelijkt het wat met het EK maar "toch anders". "Ik ben er ontzettend blij mee.", aldus de teamgenote van Marianne Vos bij CCC Liv (lees hier)

De Belgische jonge dames: Marthe Truyen schoof in het begin van de wedstrijd goed mee op maar zakte dan terug. Zij werd 14de, Axelle Bellaert 18de en Jinse Peeters 24ste.

Foto's © Bart Hazen / Bart D

Vind de volledige uitslag (en info elite heren) via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

oktober 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031