Ontgoocheling in Nederlands kamp na wedstrijd elite dames

Ontgoocheling in Nederlands kamp na wedstrijd elite dames

Lucinda Brand en Marianne Vos pakten dan wel respectievelijk zilver en brons op het WK veldrijden in Bogense, toch heerst er ontgoocheling in het Nederlands kamp. 'De Belgische Sanne Cant bleek te sterk voor een collectief sterk oranje blok'.

De Nederlandse dames presteerden in de breedte bijzonder sterk, maar uiteindelijk waren zij niet tevreden met de plaatsen twee tot en met vijf voor Lucinda Brand, Marianne Vos, Denise Betsema en Annemarie Worst.

Lucinda Brand was ronduit ontgoocheld: "Ik weet niet of ik de sterkste was vandaag, maar ik weet wel dat ik er niet uit heb gehaald wat erin zat. Het is heel erg balen dat ik niet heb kunnen winnen, maar ik moet het er mee doen. In het begin van de koers heb ik misschien iets te nonchalant gereden, maar zo koers ik nu eenmaal als ik goed ben. Op de loopstukken was ik sterker dan de anderen en voor het overige kon ik goed mee. Maar ik vond het wel lastig om zelf ergens het verschil te maken."


Marianne Vos voegde aan een rijk palmares, met onder meer zeven wereldtitels in het veld, een bronzen plak toe. Ook zij was voor meer naar Denemarken afgereisd. "Nee, ik ben hier niet tevreden mee, het is een mooie troostprijs. Dat geldt voor ons allemaal, want we kwamen voor een oranje wereldtitel. We hebben als team geen echte grote fouten gemaakt. Ik denk dat Sanne Cant juist een heel goede koers heeft gereden. Ze houdt het niet voor niets vol. Het was een uitslag die representatief was voor de wedstrijd, Sanne is een verdiende wereldkampioene."

Rot gevoel bij de bondscoach

"Ik heb hier ronduit een rotgevoel over. Sanne Cant was zeker heel sterk vandaag en maakte geen fouten. Maar als je Lucinda's wedstrijd herbekijkt, constateer je dat er meer in had gezeten. Lucinda was ook echt de enige die druk kon zetten. Ze had in een ideaal scenario al vanaf de derde ronde Sanne Cant onder druk moeten zetten." Hij vond niet dat de oranje vrouwen het als blok hadden laten liggen. "Denise Betsema en Annemarie Worst hebben druk gezet vanaf het begin en Marianne Vos heeft een aantal keren een gat dicht gereden. Uiteindelijk viel het helaas niet onze kant op." , aldus Gerben de Knegt

Foto © Bart Hazen - Sportfoto.nl / bron: KNWU

Vind volledige uitslag via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!