Isolteam - nieuws
AGB 24/24

Laurens Sweeck zal zondag op volle kracht kunnen rijden

Laurens Sweeck zal zondag op volle kracht kunnen rijden

Laurens Sweeck voelt zich een week na een zware val tijdens een bostraining iedere dag beter en zal zondag op volle kracht kunnen rijden. Voor teamgenoot Jens Adams is het zijn debuut als prof op een WK.

Geen optimale voorbereiding voor Laurens Sweeck richting het WK veldrijden in Denemarken. Vorige week dinsdag kwam de kopman van het team Pauwels Sauzen-Vastgoedservice immers zwaar ten val tijdens een bostraining. "Achteraf had ik veel pijn tussen het schouderblad en de ribben.", vertelde Laurens. Onderzoek bracht gelukkig geen barst of breuk aan het licht. Hoewel niet helemaal topfit kwam hij toch aan de start van de wereldbekermanche in Hoogerheide. Pijnvrij rijden zat er echter niet in en Sweeck finishte als dertiende.

Maar intussen is Laurens Sweeck hoopvol vertrokken naar Denemarken. "Tegen zondag zal ik zeker in orde zijn en op volle kracht kunnen rijden.", klinkt het vol goede moed. Om zijn ribben wat te sparen voor de schokken, reed Laurens intussen nog niet in het veld. Een hard en lichter lopend parcours, wat het wellicht wordt zondag, komt hem nu ook beter uit.

De winnaar van het brons op het EK denkt dat podium nu moeilijk wordt voor hem. "Op dit moment zijn er drie renners net iets sterker dan de rest. Ik zou heel graag meedoen voor de top vijf.", aldus Laurens, die in Bogense immers een ander parcours onder de wielen ziet geschoven dan de (droge) omloop van Rosmalen.

WK-debuut

Pauwels Sauzen-Vastgoedservice heeft met Jens Adams nog een pionnetje mee in de WK-selectie bij elite heren. Voor de Kempenaar is het zijn debuut als prof op een WK. "Het was best spannend afwachten. De voorbije jaren viel ik telkens net naast de selectie, de goesting om me nu te tonen is dan ook heel groot", luidt het bij Adams, die alvast hoopt op een top 10. Een resultaat dat hem bovendien een gunstigere startplaats zou opleveren met het oog op volgend seizoen.

Ook in de strijd op het WK van het team : Jelle Vermoote (juniores), Tomas Kopecky (beloften), Jinse Peeters (beloften dames) en uiteraard Loes Sels (elite dames).


Foto's ©TFoto- Wouter Toelen /Tekst Bart D / bron reacties : Pauwels Sauzen-VGS


Vind info:

WK op zaterdag klik (juniores - beloften heren - elite dames)
WK op zondag klik (beloften dames - elite heren)
Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

november 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30