Coaches Van Aert schatten kans op 4de wereldtitel laag in

Coaches Van Aert schatten kans op 4de wereldtitel laag in

In een interview met Het Laatste Nieuws schatten de physical en mental coach van Wout van Aert de kans dat hij een vierde opeenvolgende wereldtitel binnenhaalt laag in.

Dat Mathieu van der Poel voor zondagnamiddag torenhoog favoriet is op het WK veldrijden 2019, hoeft weinig betoog. Ook de coaches van Wout van Aert zijn daar van overtuigd. "Zondag staat Wout voor een schier onmogelijke opdracht.", vertelt Van Aerts physical coach Marc Lamberts aan Hln. "Als Mathieu van der Poel zijn normale niveau haalt, is de nieuwe wereldkampioen veldrijden gekend. Je moet hopen op een mindere dag van Mathieu en een superdag van Wout, opdat Wout voor de vierde keer wereldkampioen zou worden.", schat Lamberts de kansen van zijn coureur in.

Van Aert is op vier jaar tijd van 73,5 naar 80 kg lichaamsgewicht gegaan, een andere atleet en renner dus. "Dat gewicht van toen komt niet meer terug.", meent de physical coach en dat beperkt Wout als crosser. " Dat merk je in het lopen. Wout was altijd de beste loper. Dat is hij nu niet meer." ...

Extrasportieve problemen

Dat Wout van Aert dit veldritseizoen de nodige extrasportieve zorgen heeft gekend, is een feit. Mental coach Rudy Heylen weet dat wellicht als geen ander en verwacht Van Aert nog vóór de afreis naar Bogense. "Ik ben benieuwd", zegt Heylen. "Het is niet onze stijl om niet voor een vierde wereldtitel te gaan. Dat gaan we dus wel doen. Maar wat aan dit WK is voorafgegaan, veeg je niet zomaar weg."

Zonder verwachtingen een troef?

"Wout reist zonder verwachtingen naar het WK. Weinig mensen zullen van hem de favoriet maken. Misschien is dat een troef. Verwachtingen leiden nooit tot resultaat.", klinkt het enigszins filosofisch bij Heylen.

Mathieu van der Poel, Toon Aerts en Wout van Aert zijn wellicht de drie namen die zo goed als iedereen op het podium bij elite heren verwacht op zondag 3 februari in Denemarken. Of dat ook zo zal zijn en in welke volgorde .... is afwachten tot het WK gereden is.

Foto©Veldritkrant

Vind info:

WK op zaterdag klik (juniores - beloften heren - elite dames)
WK op zondag klik (beloften dames - elite heren)


Het volledige bericht op Hln.be klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!