Opluchting bij Tim Merlier

Opluchting bij Tim Merlier

Dankzij de eindwinst van Toon Aerts in de Wereldbeker mag ook Tim Merlier mee naar het WK veldrijden in Bogense. En daar is de Creafin-Tüv Südrenner heel blij mee.

Tim Merlier voelde tijdens de slotmanche van de Wereldbeker in Hoogerheide nog de zware Kasteelcross van daags voordien in Zonnebeke in zijn lijf. "Daardoor was dit ook niet mijn beste wedstrijd.", was de uitleg na de wereldbekermanche zondag, waar hij 12de werd.

Opluchting

Maar dankzij de eindwinst van Toon Aerts in de Wereldbeker mag Tim als achtste renner bij elite heren mee naar het WK in Bogense. "Die selectie voor het WK is wel een opluchting.", klinkt het op de website van het team. " Zowel voor mezelf als voor de ploeg is dit heel belangrijk. Voor mijn WK-ticket was ik dan wel afhankelijk van iemand anders, maar ik ben heel blij dat ik mee mag naar Denemarken. Mijn seizoen is immers nog niet geweest wat het moest zijn."

De goeie kameraad van Wout van Aert speelde op de voorbije WK's een belangrijke rol in het begin van de wedstrijd. Ook zondag? "Ik weet wat me te doen staat, al zullen we de komende dagen wel eens samen zitten met de bondscoach en met Wout en Toon om de tactiek te bespreken." , aldus de kopman van het team Creafin-Tüv Süd.

De ploeg van Timmy Simons heeft komend weekend bij elite heren ook Sieben Wouters (Ned) en Michael Boros (Tsj) in wedstrijd. Bij elite dames is dat veelvoudig Italiaans kampioene Eva Lechner en bij de beloften heren werd Lander Loockx beloond voor zijn knap seizoen met een selectie.

Foto©Veldritkrant / tekst: Bart D


Vind info:

WK op zaterdag klik (juniores - beloften heren - elite dames)
WK op zondag klik (beloften dames - elite heren)
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!