Velofollies 2023

Het WK veldrijden 2019 winnen zou de kers op de taart zijn

Het WK veldrijden 2019 winnen zou de kers op de taart zijn

Mathieu van der Poel won de slotmanche van de Wereldbeker in Hoogerheide, zijn 26 ste overwinning dit veldritseizoen. Komend weekend wereldkampioen worden in Bogense zou de kers op de taart zijn.

Vermits de slotmanche van de Wereldbeker ging bepalen wie de eindwinnaar zou worden, Toon Aerts of Wout van Aert, werd het een wedstrijd in de wedstrijd. Geen van de drie tenoren bij elite heren nam een superstart maar Aerts kon, in tegenstelling tot Wout van Aert, vlot opschuiven en nam het initiatief op de kop van de wedstrijd, met Mathieu van der Poel mee in zijn spoor. De Europese kampioen had het moeilijk in de eerste wedstrijdhelft en zakte terug tot bij de achtervolgende wereldkampioen. Rond half koers vond Van der Poel dan toch de betere benen en reed hij Van Aert er af om tot bij de leider Toon Aerts te fietsen. Finaal moest een sterke Belgische kampioen toch zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel, die soleerde naar de zege, weliswaar iets later dan we dit seizoen van hem gewoon zijn. De kopman van de Telenet-Fidea Lions behield zijn tweede plaats en dat was voldoende om eindwinnaar te worden van de Wereldbeker. Van Aert vervolledigde als derde het podium.

Van der Poel had even tijd nodig om in zijn ritme te komen in Hoogerheide na zijn stage in Benicassim. "De stage heeft er toch een beetje ingehakt. Pas op 't einde begon het echt te gaan zoals ik wou.", vertelde Mathieu na de wedstrijd. Over de strijd voor de eindzege tussen Wout en Toon zei hij dat het ieder voor zich was. "Knap dat Toon hier de eindzege binnenhaalt."

De kers op de taart

Met meer dan 20 zeges dit veldritseizoen, Nederlands en Europees kampioen veldrijden, normaal gezien de eindzege in de Superprestige én de DVV-Trofee, derde in het eindklassement van de Wereldbeker, .... kan de wereldtitel het plaatje compleet maken. "Ik kan met een positief gevoel richting het WK. Ik heb op stage veel en lang getraind. Hopelijk komt dan die supercompensatie hé.", aldus Mathieu van der Poel.

Uitslag Hoogerheide

1. Mathieu van der Poel (Ned)
2. Toon Aerts
3. Wout van Aert

Eindstand World Cup

1. Toon Aerts
2. Wout van Aert
3. Mathieu van der Poel (Ned)

Vind volledige uitslag en eindklassement van/na Hoogerheide via onze kalenderpagina

Foto© Veldritkrant - K VG / Tekst Bart D

Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!