Witse Meeussen zet puntjes op de i

Witse Meeussen zet puntjes op de i

Zeker was hij al van de eindzege in de wereldbeker, maar op zondag heeft Witse Meeussen ook de puntjes op de i gezet door de laatste wereldbeker van het seizoen in Hoogerheide te winnen. Op het podium werd hij geflankeerd door de Spaanse kampioen Gonzalo Canal Blanco en Lennert Belmans.

Het was ook die Spanjaard die de beginfase van de wedstrijd in handen nam. Het trio in de achtervolging, Pim Ronhaar, Tom Lindner en Witse Meeussen, hadden moeite om Canal Blanco bij te benen.

Europees kampioen Ronhaar slaagde er als eerste in en ging meteen op en over hem. Even later maakte ook zijn ploegmaat Witse Meeussen dezelfde move. Lang bleef het duo niet samen, want Meeussen koos al snel voor de solotocht.

Niemand kon de eindwinnaar van de wereldbeker nog belagen. “Het doel was zonder stress rondrijden vandaag”, vertelde de man van Callant-Doltcini. “En dat is gelukt. Al snel vond ik mijn eigen tempo en dat bleek voldoende om er alleen vandoor te gaan. Na enkele tweede plaatsen geeft het gevoel van winnen een boost richt het WK.”

Achter hem viel Ronhaar door een sputterende ketting terug. Daardoor schoof Gonzalo Canal Blanco door naar positie twee. Een sterke Lennert Belmans mocht als derde op het podium.

Val Nys

In de achtergrond kwam Thibau Nys ten val in de afdaling naar de trappen en moest opgeven. “Hij had vooral last van zijn borstkast en even werd er gevreesd voor een barstje in zijn elleboog. We zullen kijken hoe het evolueert”, vertelde zijn ploegleider Eddy Hendrickx.

Nys ging na de wedstrijd voor verder onderzoek meteen naar dokter Toon Claes in Herentals. "Het zou al bij al nog meevallen", vertelde vader Nys tijdens de Live van de dames.

Foto's©TFoto-Wouter Toelen / Tekst Brecht Toelen

Vind volledige uitslag en eindklassement via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juni 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!