Belgische selecties voor slotmanche World Cup in Hoogerheide

Belgische selecties voor slotmanche World Cup in Hoogerheide

Ook de door bondscoach Sven Vanthourenhout geselecteerde renners om deel te nemen aan de slotmanche van de Wereldbeker 2018-2019 komend weekend in Hoogerheide, de GP Adrie van der Poel, werden vandaag vrijgegeven.

Bij zowel heren juniores en beloften zijn de eindwinnaars van de World Cup 2018-2019 al gekend, respectievelijk Witse Meeussen en Tom Pidcock (GBr). Ook bij elite dames is Marianne Vos al zeker van eindwinst. In die categorieën gaat het dus nog om de ereplaatsen wat betreft het klassement. Bij elite heren wordt het nog een prachtige strijd tussen Toon Aerts en Wout van Aert voor de eindzege. Als Toon Aerts het wordt, mogen de Belgen nog een extra mannetje meenemen naar het WK in Bogense, met name Tim Merlier (zie hier). Vindt de kopman van de Telenet-Fidea Lions een bondgenoot in de Creafin-Tüv Südder zondag ?

Bij de dames bemerken we een paar namen van jonge veldrijdsters, die hun kans krijgen om te proeven van het wereldbekerniveau. Dat zal stuwende kracht van het damesveldrijden Geert Wellens ongetwijfeld tevreden stemmen.

Juniores 

Lennert Belmans, Ryan Cortjens, Ward Huybs, Witse Meeussen, Thibau Nys, Jelle Vermoote en Joran Wyseure

Beloften/U23 heren

Niels Derveaux, Anton Ferdinande, Andreas Goeman, Eli Iserbyt, Timo Kielich, Lander Loockx en Niels Vandeputte.

Dames

Axelle Bellaert, Julie Brouwers, Sanne Cant, Julie De Wilde, Jinse Peeters, Loes Sels, Marthe Truyen, Joyce Vanderbeken, Ellen Van Loy en Laura Verdonschot

Startgerechtigde elite heren

Jens Adams, Jim Aernouts, Thijs en Toon Aerts, Vincent Baestaens, Nicolas Cleppe, Quinten Hermans, Tom Meeusen, Braam en Tim Merlier, Kevin Pauwels, Daan Soete, Diether en Laurens Sweeck, Wout van Aert, Dieter en Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch

Vind info (programma, WB-stand, parcours, ...) WB Hoogerheide/GP Adrie van der Poel via onze kalenderpagina

Foto©Veldritkrant / tekst: Bart D
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!