De 35ste Kasteelcross in Zonnebeke

De 35ste Kasteelcross in Zonnebeke

Op zaterdag 26 januari 2019 is het mooie kasteeldomein achter de kerk in Zonnebeke opnieuw het decor voor de Kasteelcross, de 35ste al!

Veloclub "Eendracht Maakt Macht" uit Zonnebeke kan dit jaar met enige trots de 35ste Kasteelcross presenteren. De organisatie heeft het de laatste jaren, gezien de datum op de veldritkalender, niet makkelijk om vlot alle veldrijders die het graag zou willen ook daadwerkelijk aan de start te krijgen. Op dat vlak is er wellicht wat heimwee naar vroeger. Toch slagen ze er daar dicht bij Ieper altijd in om een waardig deelnemersveld bijeen te krijgen, dat zorgt voor de nodige spankracht.

Bij de dames verwelkomen ze dit jaar oa Loes Sels, Ellen Van Loy, Katerina Nash, Christine Majerus (Luxemburgs kampioen), ... de dames van Geert Wellens: Axelle Bellaert (Belgisch kampioen U23), Shana Maes en Marion Norbert Riberolle (3de op Frans kampioenschap) ... Bij de heren is wellicht Lars Boom de opvallendste naam. Ook de broers Vanthourenhout hebben bevestigd, één en twee van vorig jaar en nu halve ploegmaats Wietse Bosmans en Dieter Sweeck, Jens Adams, ...

Update 22/1: Ook Kevin Pauwels, Tim Merlier, Felipe Orts Lloret (Esp) en Tom Pidcock (GBr) hebben inmiddels toegezegd, meldt de organisatie ons.

Vind de voorlopige deelnemerslijst en info via onze kalenderpagina

Grote Led-schermen

Er gaat uiteraard niets boven de sfeer van de cyclocross ter plaatse en wie zich goed positioneert langs de omloop kan bovendien alles volgen op één van de drie grote led-schermen, dankzij de uitzending op Play Sports. "Ook de editie 2020 zal op tv te volgen zijn", laat de organisatie ons weten.

Zonnebeke wil mee met zijn tijd en heeft voor 't eerst een Vip-tent voorzien langs het parcours. Een extra troef richting de sponsors en Vips om ten volle mee te kunnen genieten van het crossgebeuren.

Inschrijvingen

Belangrijke info richting renners en entourage: inschrijving en uitbetaling is dit jaar op een andere locatie als voorgaande jaren. Anno 2019: Jeugdhuis De Moane in Langemarkstraat 34 te 8980 Zonnebeke.

Foto's©TFoto-Wouter Toelen en Veldritkrant / Tekst Bart D
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!