Ryan Cortjens legt criticasters het zwijgen op

Ryan Cortjens legt criticasters het zwijgen op

Ryan Cortjens heeft de allereerste DVV Verzekeringen Trofeemanche in Brussel op zijn naam geschreven. Pas in de laatste ronde ging hij voorbij Witse Meeussen. De jarige Wout Vervoort ging aan de haal met de derde plaats.

Jetze Van Campenhout reed in de beginfase aan de leiding van de kopgroep met Ryan Cortjens, Witse Meeussen, Wout Vervoort en Yorben Lauryssen. Na een foutje van Cortjens op één van de schuine kantjes koos Meeussen het hazenpad.

Meeussen, één van de protagonisten dit seizoen, reed een voorsprong van maximum negentien seconden bij elkaar. “Op deze omloop is dat een kloof die nog te overbruggen valt”, vertelde Cortjens aan Veldritkrant.be.

“Heel de wedstrijd reed ik mijn eigen tempo en op de schuine kant in de laatste ronde kon ik aansluiten bij Meeussen. Ik maakte nog een foutje, maar kon toch nog van hem wegrijden.” Aan de aankomst legde hij de vinger op zijn mond. “Er waren mensen die vonden dat ik te veel had gereden de laatste weken. Maar ik ken mijn lichaam en weet wat ik aankan.”

Witse Meeussen finishte nog als tweede, terwijl Wout Vervoort zich al vroeg in de wedstrijd kon loswerken van de achtervolgers en zo beslag legde op de derde stek.Foto's©TFoto-Wouter Toelen / Tekst: Brecht ToelenVind alle uitslagen via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!