Lander Loockx slaat dubbelslag

Lander Loockx slaat dubbelslag

De zege en de leiding in het klassement grijpen. De DVV Verzekeringenmanche in Brussel had niet beter kunnen lopen voor Lander Loockx. Toon Vandebosch en Maik Van Der Heijden mochten nog als tweede en derde het podium op.

Al aan het einde van de eerste ronde trok Lander Loockx van leer. Voor de start had hij nog 48 seconden achterstand op leider Niels Derveaux. Met het grijpen van de vijftien bonificatieseconden in de tweede ronde sloop hij opnieuw wat dichter.

Ook na de bonispurt ging Loockx door. Maik Van Der Heijden en Toon Vandebosch probeerden nog even de leider terug in te lopen, maar aan de man van Creafin – TÜV SÜD leek weinig te doen.

Achter Loockx vormde zich een groep met Toon Vandebosch, Andreas Goeman, Maik Van Der Heijden, Niels Derveaux en Mees Hendrickx. Loockx liep steeds verder uit. “Op deze omloop kon ik echt mijn power kwijt”, vertelde hij na de meet.

Toon Vandebosch en Maik Van Der Heijden legden in de finale nog beslag op plekken twee en drie. Niels Derveaux werd op 38 seconden vierde en verliest daarmee met enkele seconden de leiding in het klassement aan Loockx. “Met zes seconden voorsprong zal het een spannende afsluitende manche worden in Lille.”Foto's©TFoto-Wouter Toelen / Tekst: Brecht Toelen

Vind alle uitslagen via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!