AGB 24/24
Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Boom in Brussel na lange tijd terug in een veldrit

Boom in Brussel na lange tijd terug in een veldrit

Voor het eerst in bijna twee jaar duikt Lars Boom zondag nog eens het veld in. "Hopelijk word ik niet gedubbeld door Mathieu", blikt de Nederlander met een knipoog vooruit.

Het wereldkampioenschap in het Luxemburgse Bieles op 29 januari 2017. Zo lang is het al geleden dat Lars Boom nog een veldrit betwistte. Deze winter begon het bij de wereldkampioen van 2008 opnieuw te kriebelen. Het huwelijk tussen Roompot en Charles maakte de terugkeer naar het veld nog iets gemakkelijker.

De Brussels Universities Cyclocross wordt de eerste van drie veldritten die Boom deze winter zal rijden. "Na bijna twee jaar is het best wel spannend, maar ik heb er wel heel veel zin in. De conditie is alvast goed. Het zal een lastige wedstrijd worden, maar het moet ook geen kwelling zijn. De voorbije weken heb ik wekelijks toch minstens 1 keer op de crossfiets gezeten, de andere trainingen heb ik uren op de weg gemaakt."

Tien jaar geleden stond Boom zelf mee aan de top in het veldrijden, vandaag heeft met Mathieu van der Poel een landgenoot zijn rol overgenomen. "Ik heb de voorbije jaren met heel veel bewondering naar hem gekeken. Het is heel leuk om te zien hoe goed hij wel is. Zeker op technisch vlak is het mooi om te zien. Het zal lastig worden om hem te volgen. Hopelijk word ik niet gedubbeld."

"Zeker omdat ik achteraan moet starten, wordt het niet makkelijk om op te schuiven. In de eerste rondes rijdt iedereen volle bak, daarna wordt het moeilijk om tijd goed te maken. Ach, ik sta ook niet aan de start met ambities voor een resultaat. Ik wil er gewoon plezier in hebben. Dit jaar rij ik maar drie wedstrijden, volgende winter wil ik er graag nog een paar meer rijden."

Net zoals voor zijn collega's wordt de Brussels Universities Cyclocross een duik in het onbekende. "Ik hoop dat het parcours me een beetje ligt en dat ik mijn vermogen er een beetje in kwijt kan, dan is het toch net iets prettiger fietsen. Op dat vlak is de cross toch wat veranderd. Vroeger werden we soms recht door een weiland gestuurd. Je moest maar zien hoe je erdoor kwam. Nu heb je veel omlopen met veel draaien en keren. Voor het publiek is dat misschien aantrekkelijker, maar als renner vind ik dat wel een beetje jammer. Ik heb graag wedsrijden waarin ik mijn vermogen en kracht kwijt kan.", aldus Lars Boom

Archieffoto©Veldritkrant / bron: Golazo

Vind info van de Brussels Universities Cyclocross via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

juni 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930