Jolanda Neff start 2019 met twee zeges

Jolanda Neff start 2019 met twee zeges

Jolanda Neff verraste op nieuwjaarsdag door de overwinning in de GP Sven Nys te pakken. De volgende dag mocht de Zwitserse in eigen land nog eens op het hoogste schavotje, in de slotmanche van de EKZ Cross Tour in Meilen.

Op nieuwjaarsdag kon Jolanda Neff op de Balenberg haar techniek uit het mountainbiken en de tips die ze meekreeg van Sven Nys goed gebruiken. De Zwitserse schoof redelijk snel op naar voren en sloot aan bij Sanne Cant, Loes Sels, Nikki Brammeier, Ellen Van Loy en Eva Lechner. De wereldkampioene trok er dan alleen op uit maar kreeg even later het gezelschap van Neff en de wedstrijd draaide uit op een duel Cant-Neff voor de hoofdprijs. In de slotronde maakte Sanne een slipper waarvan Jolanda Neff kon profiteren en haarzelf een mooi nieuwjaarscadeau schenken met een allereerste veldritzege. Cant behield plaats twee en verstevigt haar leidersplaats in het klassement (klik). Nikki Brammeier werd een mooie derde.

"Het was leuk om vandaag snel vooraan te zitten. In andere crossen moet ik vaak lang opschuiven, waardoor ik geen kans maak om mee te doen voor de overwinning. Nu was ik meteen goed mee.", legde Neff na de wedstrijd uit.

"Het was ook een fantastisch parcours. Dankzij de tips van Sven Nys tijdens de verkenning heb ik vandaag het verschil kunnen maken. Het verschil met de mountainbike? Daar heb je nog even tijd om te relaxen, in het veld moet je de hele tijd op de limiet rijden.", aldus Jolanda Neff.

EKZ Cross Tour

Daags nadien toonde de Zwitserse ook in eigen land haar kunnen en domineerde ze de slotmanche van de EKZ Cross Tour in Meilen. Meteen goed voor twee zeges op evenveel dagen én dit op minder dan twee weken veldritcompetitie. Van een mooie start van 2019 gesproken.


Foto's© Elisa Haumesser / reactie: DVV Trofee

Denise Betsema (Ned) en David van der Poel (Ned) zijn eindwinnaars van de EKZ Cross Tour 2018-2019


Vind uitslag en eindklassement van/na Meilen via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!