Het parcours van Brussels Universities Cyclocross omschreven

Het parcours van Brussels Universities Cyclocross omschreven

Zondag staat de zevende manche van de DVV Trofee op het programma, in Brussel. "Tussen de aula's en de groene omgeving van de VUB en de ULB krijgt de veldrittop een verrassend en gevarieerd parcours voor de wielen geschoven.", klinkt het

Op zondag 6 januari staat nieuwkomer Brussels Universities Cyclocross op het programma en dat betekent ook een nieuw parcours. "Het is een parcours dat volledig van nul af is opgebouwd", vertelt Erwin Vervecken van Golazo. De drievoudige wereldkampioen tekende het parcours mee uit en verwacht dat de renners het wel zullen smaken. "Hier is nog nooit een cross geweest, er is nog nooit getraind. Als renner is het wel eens leuk om op een nieuwe omloop te rijden. Af en toe snakken ze toch naar een nieuwe uitdaging."

"Het wordt een echte cross met natuurlijke hindernissen", voorspelt Rudy De Bie, die vandaag het parcours ging controleren in naam van de Belgische Wielerbond.

Start tussen VUB en ULB

De start van de Brussels Universities Cyclocross ligt op een weg die de campus opsplitst in de VUB en de ULB. Na het startschot duiken de renners het veld in aan de Franstalige kant. Daar wacht een golvend parcours met veel hoogteverschil. "Eerst krijgen de renners een bosstrook voor de wielen geschoven waar naar boven en naar beneden zal gelopen worden", aldus Vervecken.

Na een golvende graszone duiken ze via een spectaculaire afdaling richting het parcours op de campus van de VUB. "Eén van dé attractiepolen van de omloop. Bij de toppers zal hier allicht het verschil niet gemaakt worden, maar het is wel een afdaling waarin je je moet durven laten gaan. Renners die minder lef hebben, zullen naar beneden lopen.", voorspelt de organisator.

Amfitheater

Een tweede publiekstrekker is het 'amfitheater' van de VUB, een groene oase in treden waar de studenten tussen de lessen door even tot rust kunnen komen. Hier zullen de renners vier keer passeren: twee keer naar beneden en twee keer naar boven. (Foto© Golazo)

"Een cruciale strook op het parcours", verwacht Vervecken. "Op deze trappenpartij kan wel eens de beslissing vallen. De afdalingen kan je zonder problemen op de fiets nemen, naar boven rijden wordt iets moeilijker. Daarvoor zijn de tredes waarschijnlijk net iets te hoog." De toeschouwers die zondag naar Brussel afzakken zullen vanop de top van het 'amfitheater' het spektakel perfect kunnen volgen.

Via de materiaalpost gaat het daarna in gestrekte draf naar de aankomst. Al wacht er voor de finish nog één verrassende en spectaculaire hindernis, die bij de technisch vaardige renners in het veldritpeloton zeker in de smaak zal vallen. "Wie deze passage als eerste overwint, is goed op weg om zich tot de eerste winnaar van de Brussels Universities Cyclocross te kronen.", klinkt het.

Foto©Veldritkrant / bron: Golazo

Vind info Brussels Universities Cyclocross op 6 januari 2019 via onze kalenderpagina 


Parcours in detail klik

Onze acties waarbij we inkomtickets weggeven worden op geen enkele manier gesponsord, ondersteund, ... door en/of zijn geassocieerd met facebook. Facebook is op geen enkele manier verantwoordelijk voor deze acties en uitvoering. Ook twitter niet
.
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!