Diepe snee houdt poulain van Sven Nys weg van start in zijn GP

Diepe snee houdt poulain van Sven Nys weg van start in zijn GP

Teammanager Sven Nys ziet op nieuwjaarsdag enkel Andreas Goeman van zijn beloftenkern van de Telenet-Fidea Lions aan de start verschijnen in zijn GP op de Balenberg . Yentl Bekaert is namelijk nog steeds out na zijn val in Namen.

Tijdens de wereldbekermanche van Namen haalde Yentl Bekaert de finish niet. “Op de gevaarlijke schuine kant kwam ik zwaar ten val”, vertelde de belofte van de Telenet-Fidea Lions, die toen meteen ondersteund werd door ploegleider Kris Wouters, aan Veldritkrant.be.

Al kermend werd hij afgevoerd. “Ik had door de valpartij een snee tot op mijn knieschijf. Uiteraard moest ik opgeven en ’s avonds in het ziekenhuis werd de wonde uitgekuist en gehecht. Sindsdien kan ik mijn been niet volledig plooien.”

Fietsen zat er dan ook niet in voor Bekaert. “Volgende week mogen de draadjes er uit en kan ik terug mijn training aanvatten. Pas tijdens het Belgisch kampioenschap in Kruibeke zal ik opnieuw mijn opwachting maken. Hoe ik daar aan de start zal verschijnen? Goh, dat wordt afwachten. De twee weken zonder training hebben zeker effect gehad op mijn conditie.”

Bekaert was nochtans in goede doen de laatste weken. In Koksijde werd de West-Vlaming vijfde en in de zware cyclocross van Overijse mocht hij als derde mee het podium op. Vóór de Azencross in Loenhout stond de Telenet-Fidea Lion overigens vierde in het klassement van de DVV-Trofee voor beloften.

Vind info van de GP Sven Nys 2019 in Baal via onze kalenderpagina

Foto ©TFoto-Wouter Toelen / Tekst: Brecht Toelen




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!