Isolteam - nieuws

Joran Wyseure was de snelste junior in Brico Cross Bredene

Joran Wyseure was de snelste junior in Brico Cross Bredene

Joran Wyseure won de strijd voor de zege bij de juniores in Bredene, in een ferm duel met Jetze Van Campenhout. Bij de nieuwelingen nam Tsjechië de bovenhand.

Bij de juniores in Bredene vloog Jetze Van Campenhout er van bij start meteen in. Jelle Vermoote en Joran Wyseure wisten aan te sluiten bij de koploper maar Van Campenhout bleef gas geven. Door dat gebeuk moest Vermoote de rol lossen vooraan. Uiteindelijk trokken dus twee man de finale in. Wyseure leek even te begeven onder het constant druk zetten van de Callant-Doltcinirenner maar hield vol en vond in de slotfase nog de moed om er een lange spurt van te maken. Van Campenhout, die een heel sterke en mooie wedstrijd reed, moest zich gewonnen geven en zo pakte de West-Vlaming met een luide schreeuw (zie foto) de overwinning aan de kust. Jelle Vermoote werd derde.

Ontlading

"Dat was de ontlading na zo'n spurt", zei Wyseure over zijn schreeuw. "In de laatste ronde moest ik eigenlijk op kop beginnen. Van Campenhout duwde me op de technische stukken een beetje naar de buitenkant waardoor hij een gat kon slaan. Ik kon dat gelukkig nog herstellen. Omdat het een korte aankomstlijn is, wilde ik vooraan zitten. Daarna legde ik het tempo zeer hoog. Ik wist dat ik nog dertig seconden alles moest geven. Mijn laatste ronde is meestal mijn sterkste. Van Campenhout is ook nog maar een eerstejaars. Dit was mijn vierde zege van het seizoen.", aldus Joran Wyseure na de wedstrijd.

Tsjechen domineren bij nieuwelingen

Eerste en tweedejaars nieuwelingen reden samen in Bredene. Tsjechen Matyas Fiala en Matej Stransky trokken er al vrij vroeg op uit en reden samen richting de slotronde. In die laatste ronde reed Stransky weg van zijn landgenoot richting de zege. Brent Baert was de beste eerstejaars met een 11de plaats.


Foto© Veldritkrant / Tekst: Bart D / reactie: Brico Cross

Vind volledige uitslag van Brico Cross Bredene via onze kalenderpagina

Zoeken

AGB 24/24 zin om te adverteren

Kalender

mei 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31