zin om te adverteren
Isolteam Warm aanbevolen door Wout
AGB 24/24

Bloedstollende juniorenstrijd bij zonsondergang in Diegem

Bloedstollende juniorenstrijd bij zonsondergang in Diegem

De vonken vlogen er af bij de junioren in de duisternis van Diegem. Ze maakten er een bloedstollende wedstrijd van die in de absolute finale beslist werd in het voordeel van Witse Meeussen. Het IKO Beobankduo Ben Tulett en Ryan Cortjens vervolledigden het podium.

Het duurde enkele ronden alvorens de eerste echte verschillen te noteren vielen. Acht tot tien renners klitten in de beginfase samen. Noah Vreeswijk schoot de debatten op gang. De Nederlander werd al snel tot de orde geroepen en dat was het signaal voor Ryan Cortjens om door te trekken.

Witse Meeussen ging vol in het verweer en sloot samen met Ben Tulett aan bij Cortjens. Door een foutje van laatstgenoemde kreeg wereldkampioen Tulett enkele seconden voorsprong, die pas bij het luiden van de bel werden weggewerkt door Meeussen en Cortjens.

Met drie begonnen ze aan de finale. “Ik wist dat ik als eerste in de zandbak moest duiken”, vertelde Meeussen. “Zo kon ik ook aan de leiding de laatste passage door het park beginnen. Ik nam iets meer risico dan de rest en kon zo Tulett en Cortjens afhouden.”

Wereldkampioen Ben Tulett werd dus tweede, voor Ryan Cortjens die door een sputterende ketting in de finale niet vol kon meedoen. In het klassement loopt Meeussen uit tot drie punten voorsprong op Cortjens.Foto's ©TFoto-Wouter Toelen / Tekst: Brecht Toelen

Vind uitslag en klassement juniores van/na SP Diegem via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

juli 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031