Velofollies 2023

Nieuwe uitdaging in GP Sven Nys op 1 januari 2019

Nieuwe uitdaging in GP Sven Nys op 1 januari 2019

Het nieuwe jaar wordt op 1 januari traditioneel ingezet met de Grote Prijs Sven Nys. De zesde manche van de DVV Verzekeringen Trofee krijgt in 2019 een nieuwe uitdaging: een spectaculaire afdaling. Michael Vanthourenhout is alvast enthousiast

De Grote Prijs Sven Nys is op dinsdag 1 januari al aan haar twintigste editie toe en viert haar jubileum met een nieuwe spectaculaire afdaling. Sven Nys en co creëerden op de Balenberg een nieuwe strook die de technische vaardigheden van de renners op de proef zal stellen. Een mooie uitdaging om het nieuwe jaar te beginnen.

Michael Vanthourenhout is pro

Michael Vanthourenhout kijkt er alvast naar uit. “Ik kon de strook nog niet verkennen, maar af en toe mag er wel eens een spectaculaire afdaling inzitten. Hoe technischer de omloop, hoe liever ik het heb. Bovendien is het leuk om af en toe eens een aanpassing te zien, zodat we niet altijd dezelfde crossen moeten rijden.”

In 2017 zette Vanthourenhout in Baal het nieuwe jaar in met een derde plaats na Toon Aerts en Wout Van Aert, dinsdag hoopt de West-Vlaming opnieuw op het podium te staan “Het hoogteverschil in Baal moet me wel liggen. Na al die rondes kruipen die beklimmingen wel in de kleren. Ik kan voorlopig wel terugblikken op een regelmatig seizoen, al had er links of rechts misschien nog wel een podiumplaats extra mogen bij zijn. Maar in vergelijking met vorig jaar heb ik duidelijk vooruitgang geboekt.” Die vooruitgang wijst Vanthourenhout toe aan een verbeterd zomerprogramma. “Als ploeg hebben we op de weg een zwaarder programma afgewerkt, waardoor ik vooral op het vlak van uithouding stappen vooruit heb gezet.” (Foto ©TFoto-Wouter Toelen)

In tegenstelling tot Toon Aerts en Laurens Sweeck kon Vanthourenhout dit seizoen nog geen wedstrijd winnen, maar dat steekt niet. “Als ik het op de Koppenberg iets slimmer had uitgespeeld, had ik daar al kunnen winnen. Voor ons is het jammer dat er één renner zo ver bovenuit steekt. Dat haalt de spanning toch een beetje weg. Hopelijk kunnen wij over een paar jaar de fakkel overnemen als Mathieu meer voor de weg kiest. Maar voor het seizoen heb ik bewust mijn programma ingekleurd, inclusief die stage begin december.”

“Die stage was voor mij nodig om nu in vorm te zijn en goede uitslagen te rijden. Zonder pech had er in Heusden-Zolder misschien wel een tweede plaats in gezeten. Ik voelde me toch één van de beteren van de wedstrijd. Hopelijk kan ik binnenkort wel eens profiteren van die vorm. Eén zege kan het seizoen toch een ander beeld geven. Het maakt mij niet uit als dat zonder Mathieu is. Een paar weken later praten ze daar toch niet meer over.”

Vind info GP Sven in Baal (programma, klassement, parcours, ...) via onze kalenderpagina

Foto©Veldritkrant / bron: Golazo - DVV-Trofee
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!