Van der Poel is genaderd tot op 11 sec van leider Toon Aerts

Van der Poel is genaderd tot op 11 sec van leider Toon Aerts

In tegenstelling tot de andere categorieën kwam het bij elite heren in Loenhout niet tot een sprint voor de zege. Mathieu van der Poel snelde er al na 5 minuten vandoor en won de Azencross. Wout van Aert spurtte sneller dan Toon Aerts en was andermaal tweede.

Mathieu van der Poel heeft in Loenhout zijn 19 de zege van dit veldritseizoen te pakken. Daarnaast maakte de Europese kampioen nogmaals een pak tijd goed op leider Toon Aerts in het klassement van de DVV-Trofee.

"Ik had niet verwacht dat ik hier zo'n lange solo succesvol zou afronden", verbaasde Van der Poel zichzelf. "Zeker niet na het wedstrijdverloop in de andere crossen. Een paar jaar geleden won Toon hier, dat was ook na zo'n snelle cross. Of ik een goede toneelspeler ben? Nee, ik heb mezelf vandaag echt wel een beetje verbaasd. In de eerste ronde wou ik zo goed mogelijk weg zijn met het oog op die tussensprint. Als je hier slecht weg bent, dan mag je het vergeten. Dan kan je niet meer opschuiven. Ik wou Toon dan ook zo weinig mogelijk kans geven om die vijftien seconden te pakken."

Na Loenhout is Toon Aerts dus nog steeds leider, nu heel kort gevolgd door Van der Poel op 11 secondjes.

Foto ©TFoto-Wouter Toelen / reactie DVV-Trofee

Vind uitslagen en klassement van/na Azencross Loenhout via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!