Happy Dog Cat

'Massaspurtje' bij juniores en beloften in Loenhout

'Massaspurtje' bij juniores en beloften in Loenhout

Een hard bevroren en snelle omloop betekende een gesloten DVV-wedstrijd, zowel bij de junioren als bij de beloften in Loenhout. Beide wedstrijden werden beslecht in 'een massaspurtje' die bij de junioren werd gewonnen door Ryan Cortjens en bij de beloften door de Brit Ben Turner.

De juniorenwedstrijd werd gedomineerd door een zestal jongens. Ryan Cortjens, Cedric Vandesompel, Ben Tulett, Lewis Askey, Tom Lindner en Luke Verburg kleurden heel de race. Slag om slinger probeerden ze de wedstrijd naar hun hand te zetten, maar keer om keer liep alles weer samen.

Luke Verburg en Cedric Vandesompel moesten door het beukwerk in de finale wel de rol lossen. Met vier begonnen ze aan de spurt. De Duitser Lindner zette de sprint van ver in, maar werd overruled door de Britten Askey en Tulett.

De beslissing viel achter pas op de streep. Na een ongelofelijke remonte in de finale ging de overwinning naar Ryan Cortjens. “Ik maakte nochtans een foutje op de balken, waardoor ik met een achterstand begon aan de spurt”, vertelde Cortjens aan Veldritkrant.be.

“Op het allerlaatste moment kwam ik er toch nog over. De ontlading was dan ook groot, zeker omdat ik het gevoel had dat het vandaag niet ging lukken. Ik probeerde eerder in de wedstrijd enkele keren, maar zonder echt succes.” Tulett en Askey vergezelden Cortjens op het podium.Wegwedstrijd bij de beloften

Bij de beloften waanden we ons meer op de weg dan in het veld. Een groep van om en bij de dertien renners bleef zowat heel de wedstrijd samen. Onder andere Jarno Bellens, Toon Vandebosch, Ben Turner, Loris Rouiller, Lander Loockx, Timo Kielich, Niels Derveaux en Jarno Bellens nestelden zich in de kopgroep.

De Italiaanse kampioen Jakob Dorigoni nam zowat heel de laatste ronde voor zijn rekening. De groep werd daardoor uitgedund, maar wegrijden lukte niet. In de spurt troefde Ben Turner, Timo Kielich en Loris Rouiller af. Niels Derveaux blijft leider in het klassement.Foto's ©TFoto-Wouter Toelen / Tekst: Brecht Toelen

Vind uitslagen Azencross Loenhout via onze kalenderpagina

Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!