Happy Dog Cat

Ryan Cortjens blijft in de 'winning mood' - zes op zes

Ryan Cortjens blijft in de 'winning mood' - zes op zes

Ryan Cortjens blijft in de winning mood en scoort met de zege in Heusden-Zolder een zes op zes. Na Namen was de Limburger voor de tweede keer in één week tijd onklopbaar in een manche van de wereldbeker.

Ryan Cortjens nam al vanaf de start het heft in handen. De man van IKO Beobank moest nog even de Duitser Tom Lindner voor zich dulden, maar ging er aan het einde van de tweede ronde ronkend vandoor. “Op het moment dat ik versnelde kwam Witse Meeussen ook nog ten val”, vertelde Ryan Cortjens na de wedstrijd aan Veldritkrant. “Maar ook zonder dat euvel van Witse was ik weggeweest, denk ik.”

Cortjens nam meteen twintig seconden voorsprong. Achter de eenzame leider troepte een omvangrijke groep samen met onder andere de Brit Lewis Askey, de Nederlander Luke Verburg, en de Belgen Thibau Nys, Witse Meeussen en Ward Huybs.

Ongenaakbaar ondanks lekke band

De strijd voor de overige podiumplaatsen was hevig, maar Cortjens bedreigen zat er voor de achtervolgende groep niet meer in. “Toch had ik nog even bang toen ik lek reed”, bekende de winnaar. “Mijn voorsprong was gelukkig groot genoeg en de materiaalpost niet zo ver. Het doet deugd om na Zonhoven opnieuw te winnen voor mijn thuispubliek, zeker na mijn moeizame seizoenstart.”

In de strijd voor de overige podiumplaatsen koos Luke Verburg twee ronden van het einde het ruime sop. In de spurt voor plek drie troefde de Brit Lewis Askey Thibau Nys nog af. Witse Meeussen blijft met een vierde plek leider in het klassement.

Kijk en luister hier naar het interview met Ryan Cortjens na de wedstrijd:


Foto's ©TFoto-Wouter Toelen / Tekst: Brecht Toelen D / Video: Julien Gielen

Vind volledige uitslag en klassement van/na WB Heusden-Zolder via onze kalenderpagina


Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!