Happy Dog Cat

Iserbyt raast naar de overwinning op het Circuit van Zolder

Iserbyt raast naar de overwinning op het Circuit van Zolder

Het wedstrijdverloop van de beloften was zowat gelijk aan dat van de junioren. Deze keer was het Eli Iserbyt die er een solotocht van maakte op en rond het Circuit van Zolder. Leider Tom Pidcock verscheen niet aan de start.

Iserbyt trok meteen het laken naar zich toe. De wereldkampioen draaide de gashendel open en moest weinig rekening houden met de concurrentie. Na een fietswissel in de tweede ronde sloten Maik van der Heijden en Matthieu Legrand nog even aan, maar een onstopbare Iserbyt reed meteen weer van ze weg.

Van der Heijden wou de man uit Bavikhove niet zomaar de overwinning cadeau geven en ging vol in de tegenaanval. Hij hield Iserbyt lang in het vizier, maar moest toch plooien voor de suprematie van de leider in de wedstrijd.

Bloedstollende strijd voor plaats drie

De plaatsen één en twee lagen dan ook snel vast. Ook de derde stek leek stevig in handen te zijn van de Fransman Legrand. Hij maakte in de finale echter een foutje, waardoor een omvangrijke groep met onder andere Timo Kielich, Ben Turner, Ryan Kamp en Jakob Dorigoni terug kwamen aansluiten.

Terwijl Iserbyt en Van der Heijden over de streep kwamen, zette Turner de achtervolgende groep stevig onder druk. De Brit had enkele lengtes voorsprong en dook tegen volle snelheid van de laatste helling. Daar sloeg zijn tube echter van zijn velg, waardoor de rest er over kwam.

De strijd om de derde plek draaide uit op een spurt die werd gewonnen door Timo Kielich. Ryan Kamp finishte nog als vierde, voor Dujardin en Dorigoni. Lander Loockx was de derde Belg op plek tien.

Video - Kielich: “Rampzalige start”

Timo Kielich werd dan wel nog derde, maar zijn start was allesbehalve schitterend. “Ik schoot opnieuw links én rechts uit mijn klikpedaal”, vertelde de Limburger aan Veldritkrant.be.

“Dan bleef ik nog achter een hek hangen en vloog mijn ketting er af. Als laatste vatte ik mijn achtervolgingsrace aan. Ik bleef opschuiven, tot ik kwam aansluiten bij de achtervolgende groep. In de laatste bocht vielen ze dan en zo werd ik nog derde in de spurt."

Kijk en luister hier naar het interview na de wedstrijd met Timo Kielich:

Foto's ©TFoto-Wouter Toelen / Tekst: Brecht Toelen D / Vimeo: Julien Gielen

Vind volledige uitslag en klassement van/na WB Heusden-Zolder via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!