Van der Poel wint 4de WB-manche op rij, Toon Aerts blijft leider

Van der Poel wint 4de WB-manche op rij, Toon Aerts blijft leider

Mathieu van der Poel heeft de wereldbekerwedstrijd in Namen gewonnen. Wout van Aert finishte op iets meer dan een minuut van de winnaar als tweede. Toon Aerts werd derde en behoudt de leiderstrui.

Wout van Aert schoot bij de start op de Citadel in Namen uit zijn pedaal en verloor kostbare plaatsen. Laurens Sweeck was dan weer de gangmaker en legde er een hoog tempo op, maar zakte even later terug. Op de moeilijkere passage op de schuine kant nam Mathieu van der Poel met een ferm manoeuvre de kop van de wedstrijd over van Toon Aerts. Intussen was de wereldkampioen in de achtergrond aan een inhaalrace bezig. Bij een volgende passage op de schuine kant gleed Aerts uit en ging tegen de vlakte. Mathieu van der Poel wachtte uiteraard niet en soleerde naar zijn 4de wereldbekerzege op rij en de 17de zege van dit veldritseizoen. Van Aert ging na de val van Aerts op en over de Telenet-Fidea Lion en reed naar een tweede plaats. Ook Toon Aerts reed als derde naar een podiumplaats en zorgde voor het behoudt van de leiderstrui in de Wereldbeker.

Mathieu van der Poel was uiteraard blij de mooie cross in Namen te kunnen winnen. "Dit is een lastige cross in deze omstandigheden. Vorig jaar was ik hier niet honderd procent, vandaag wel. Ik had er nog eens zin in. Een echte cross waarin we bijna onherkenbaar waren. Dat is leuk om nog eens mee te maken.", aldus de veelwinnaar.

De Europese kampioen komt na deze zege op de derde plaats in het klassement te staan. Er volgen nog drie manches in de WB: Zolder 26 dec, Pont-Château (Fra) 20 jan 2019 en Hoogerheide (Ned) 27 jan 2019. Behoudens pech, forfait, ... van Toon Aerts en Wout van Aert, is eindwinst normaal gezien weggelegd voor één van deze beide heren.

Stand in Wereldbeker na Namen

1. Toon Aerts 415 ptn
2. Wout van Aert 398 ptn
3. Mathieu van der Poel (Ned) 320 ptn

Foto© Bart Hazen / tekst: Bart D

Vind uitslag en klassement via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!