Ryan Cortjens is de sterkste bij de juniores in Namen

Ryan Cortjens is de sterkste bij de juniores in Namen

Ryan Cortjens heeft zich de sterkste getoond in de wereldbekermanche in Namen. De wereldkampioen Ben Tulett finishte als tweede en wereldbekerleider Witse Meeussen was een mooie derde.

Ryan Cortjens vloog er al meteen na de start in op de Citadel in Namen. De Iko-Beobankrenner soleerde na amper een ronde naar een halve minuut voorsprong. Achter de koploper won de wereldkampioen Ben Tulett, desondanks lekke bank, het duel van Witse Meeussen om naar de tweede plek te rijden.

Power

Cortjens had duidelijk zijn zinnen gezet op de mooie cyclocross in Namen en rijdt ook sterk op dergelijke omlopen. "Dit betekent heel veel. Ik wou hier altijd al winnen. Vorig jaar werd ik hier als eerstejaars vierde. Ik wilde rustig de wedstrijd openbreken, maar ik ging bijzonder snel door de schuine kant. Mijn vader zei bij de opwarming al dat ik daar snel ging. Maar daardoor had ik meteen een vijftiental seconden toen ik een eerste keer omkeek. Op de laatste ronde nam ik geen risico's meer. Ik had wel nog geluk op de schuine kant, want ik ging helemaal van boven naar onder. Ik moet het hebben van dit soort rondjes: veel klimmen, power en wat modder.", aldus Ryan Cortjens na de wedstrijd.

Lekke Band

Ben Tulett had te kampen met een lekke band in de eerste ronde, wat uiteraard een domper is om te kunnen volgen op een ontketende Cortjens. "Ik had een lekke band, waardoor ik toch tijd verloor. Ik bleef erbij met mijn kopje en kon zo nog een goed resultaat uit de brand slepen. De andere jongens kwamen niet dichter, waardoor ik toch kan zeggen dat de vorm beter wordt. Ik ben tevreden met dit resultaat. Ik blijf in België voor Zolder, Loenhout en België alvorens terug te keren naar Engeland.", gaf wereldkampioen Tulett mee na afloop.

Leider Meeussen reed met goed gevoel

"Ik voelde dat ik vandaag beter was dan vorige week. Ik word beter en beter de komende weken. Het was ingepland om vandaag echt mee te doen voor het podium. Het is best straf dat deze derde plaats mijn slechtste resultaat in de Wereldbeker is. Ik kon mijn wedstrijd zonder pech afwerken. Ik was niet super goed weg, maar bergop kreeg ik wel een goed gevoel." aldus Witse Meeussen.

Foto's© TFoto-Wouter Toelen / tekst: Bart D / reacties: Soudal Classics

Vind uitslag en klassement via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!