Nederlandse dames bezetten het podium op de Citadel in Namen

Nederlandse dames bezetten het podium op de Citadel in Namen

Lucinda Brand reed wederom een heel sterke wedstrijd en kaapte de zege weg in de wereldbekermanche op de Citadel van Namen. Haar landgenotes Marianne Vos en Annemarie Worst mochten mee het podium op.

De Nederlandse dames namen meteen de bovenhand op het modderig parcours in Namen. Annemarie Worst, Marianne Vos en Denise Betsema namen als eerste de moeilijke schuine strook voor hun rekening. Nikki Brammeier en Lucinda Brand volgden niet zover daarachter. In de derde ronde trok de vooraan aangesloten Brand in de aanval en soleerde naar een knappe overwinning. Marianne Vos achtervolgde dan wel maar het hoogst haalbare was de tweede plaats consolideren. Annemarie Worst finishte tevreden als derde en zorgde mee voor het volledig Nederlands podium. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) was de beste belofte, op een negende plaats.

Sanne Cant reed al vrij vroeg lek en kwam niet in het stuk voor. De wereldkampioene kwam als 13de over de meet. Een pas optredende Jolanda Neff deed het dan weer heel goed. De Zwitserse maakte de slechte startpositie heel snel goed en eindigde knap als vijfde.

'zo'n mooie cross'

Lucinda Brand vertelde na de wedstrijd dat ze 't niet had verwacht om met meer dan 30 sec voorsprong op de nummer twee te winnen. "Niet gedacht, nee, zeker niet. Het waren zware omstandigheden, een zware koers. Als je goed kan rijden, gaat 't een stuk makkelijker, kun je je beter concentreren blijkbaar.", vertelde ze over de moeilijke stroken. "Supermooi dat ik op zo'n hoog niveau kan presteren en zo'n mooie cross op mijn naam heb staan.", aldus een blije LucindaLeuke wedstrijd

De altijd vrolijke Annemarie Worst vond het een leuke wedstrijd. "Heel zwaar en de modder maakt het extra zwaar, een leuke wedstrijd", klonk het achteraf. "Het was best spannend voor plek 2, 3 en 4. Leuk eigenlijk." vertelde Annemarie met een big smile. "Zolder? (woensdag 26 dec), leuk rondje, een nieuwe kans, heb er zin in."Marianne Vos blijft leidster in de Wereldbeker bij de dames. Fleur Nagengast (Ned) neemt bij de dames beloften de trui over van Evie Richards, die er niet bij was in Namen.Foto's© TFoto-Wouter Toelen / tekst: Bart D

Vind uitslag en klassement via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!