Derde zege voor Tom Pidcock in de World Cup voor beloften

Derde zege voor Tom Pidcock in de World Cup voor beloften

Na Tábor en Koksijde heeft Tom Pidcock ook de wereldbekermanche bij de beloften in Namen gewonnen. De Italiaan Jakob Dorigoni werd tweede en pechvogel Eli Iserbyt vervolledigde het podium

De wedstrijd bij de beloften in Namen kende een iets spannender begin dan bij de juniores. In de eerste ronde vormde zich een internationaal kopgroepje met Jakob Dorigoni, (Ita) die het even alleen probeerde, Tom Pidcock (GBr), Antoine Benoist (Fra), Eli Iserbyt en kort gevolgd door Eddy Finé (Fra). Bij de tweede passage aan de lange beklimming schudde Pidcock aan de boom en enkel Iserbyt bleek te kunnen volgen maar moest er dan toch af. Naderhand zou blijken dat de West-Vlaming tot driemaal toe lek reed. Dat doet uiteraard niets af van de prestatie van de Brit, die als de beste de klimmetjes afwerkte en soleerde naar zijn derde zege op vier wereldbekerwedstrijden en zo nu wel heel dicht komt op eindwinst in de Wereldbeker. Als hij er nog eentje wint, is 't binnen.

"Dit is een heel belangrijke zege. Ik heb nu drie Wereldbekerzeges, bij een vierde ben ik zeker van eindwinst. Dit jaar was de schuine kant iets eenvoudiger dan vorig jaar. De sporen lagen iets minder diep. In de laatste ronde ketste ik nog tegen een paaltje, maar ik bleef gelukkig recht. Dit is altijd goed voor het vertrouwen.", aldus een tevreden Pidcock na de wedstrijd.

Pechvogel Iserbyt

Drie keer lek rijden is niet min. "Dan kun je wel spreken van veel pech in één wedstrijd. Net in de laatste afdaling, twee bochten voor het einde, sprong mijn band volledig. De lucht ging er volledig uit. De laatste bocht kon ik bijna niet meer nemen en ik zag Dorigoni er nog net over komen. Hopelijk heb ik op wedstrijden als het WK meer geluk. Spijtig dat het hier alvast gebeurt, want ik had hier naartoe gewerkt.", klonk het bij Iserbyt die voor een betere plaats was gekomen naar Namen.

Yentl Bekaert moest de wedstrijd verlaten na een zware valpartij. De schade zou meevallen ...

Tom Pidcock blijft uiteraard leider in de Wereldbeker en kreeg na afloop een propere leiderstrui ...Foto's© TFoto-Wouter Toelen / tekst: Bart D / reacties: Soudal Classics

Vind uitslag en klassement via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

juni 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!